Valley

Laatste meters Valley-damwanden moeten getrild

De bouw van het project Valley is begonnen met het aanbrengen van de damwanden. Dit gebeurt met een geluids- en trillingsarme methodiek. Maar de onderste lagen van de bodem blijken daar te hard voor te zijn.

Uitgangspunt voor bouwen in Zuidas zijn stille technieken. Dit om de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Voor elk bouwproject moeten damwanden ervoor zorgen dat de bouwkuip niet volloopt met grondwater. Bij Valley worden de damwanden per vier tegelijk de grond ingedrukt. Dit duurt tot half oktober.

Nu het werk is begonnen, blijkt dat de onderste lagen van de bodem zo hard zijn, dat de laatste meters van de damwanden alleen op de goede diepte gebracht kunnen worden door ze erin te trillen. Helaas gaat dat gepaard met meer lawaai.

Wanneer?

Vanaf vrijdag 25 augustus tot medio oktober gaat de aannemer maximaal 3 keer per week (maandag, woensdag en vrijdag) tussen 08.00 en 10.00 uur damwanden intrillen.

Meer informatie?

Lees de brief van de aannemer Bouwcombinatie Valley Amsterdam met meer informatie over de werkzaamheden. Of bekijk de projectwebsite van de aannemer.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

27 juni 2018 | 15:44

Hans dyk

Ja erg belangrijk de betonstortingen

Schrijf een reactie
+1