Zuidas Leeft

Ontdek Zuidas Zomerpark

Op loopafstand van de VU en van het Gustav Mahlerplein ligt een tijdelijk, nog onbekend parkje. De zonnebloemen en zomerbloemen staan er in volle bloei. Zon of geen zon.

‘Bij Deloitte kun je ook buiten zitten, maar daar is meestal geen zon, dus bij mooi weer gaan wij regelmatig met een paar collega’s hier wandelen of even zitten. Het is een leuk en mooi parkje.’ Op deze zomerse middag zit Lianne toevallig een keer alleen, maar het hele parkje ligt er wat verlaten bij. Het is hier meestal vrij rustig weet Lianne en dat verbaast haar want het parkje ligt op steenworp afstand van de VU en het Gustav Mahlerplein. Om precies te zijn: het ligt aan de Gustav Mahlerlaan, tussen de opblaashal en Noma (in aanbouw), tegenover voetbalvereniging SC Buitenveldert.

Pop up

Dat het park relatief rustig is, komt vermoedelijk door het feit dat het hier gaat om een tijdelijk park dat ook niet op de kaart staat. Volgend jaar gaat de schop hier de grond in voor de verdere ontwikkeling van Zuidas. Tot die tijd is hier een pop up park en daarvoor is eerder dit jaar een bloemenmix en gras ingezaaid en zijn er paden aangelegd met houtsnippers. En er staan een paar houten tafels met banken.

Ander initiatief?

Het park staat niet alleen open voor wandelaars: wie een tijdelijk initiatief wil uitvoeren in dit park wordt van harte uitgenodigd dit idee te bespreken met Zuidas Amsterdam. Stuur in dat geval een e-mail naar contact@zuidas.nl.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel