Zuidas Business District Valley

Ontwikkelaar OVG verkoopt iconisch gebouw Valley

Projectontwikkelaar OVG Real Estate heeft gebouw Valley verkocht aan vastgoedonderneming RJB Group of Companies. ‘Het duurzame en innovatieve karakter maakt Valley een waardevolle toevoeging’, zegt RJB-directielid David Beesemer.

De realisatie van Valley illustreert de ontwikkeling van Zuidas als stadswijk voor wonen, werken en leven zoals de gemeente Amsterdam voorstaat. Niet voor niets heeft de gemeente veel tijd en energie gestopt in het mogelijk maken van Valley. In het gebouw komen woningen, kantoren, een skybar, horeca, retail, een ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen. Valley is door OVG Real Estate ontwikkeld en ontworpen door architectenbureau MVRDV.

Vernieuwend en natuurlijk

Valley ontleent haar naam aan het landschap dat over het gebouw loopt en dat doet denken aan een vallei. Architect Winy Maas is verantwoordelijk voor het vernieuwende en natuurlijke karakter van het ontwerp. Landschapsarchitect Piet Oudolf ontwierp de beplanting van ‘de vallei’ en de terrassen. In lijn met het ontwerp staat duurzaamheid en gezond werken en wonen centraal. Valley zal voor een groot deel ook publiekelijk toegankelijk zijn. De openbare ruimten lopen dwars door en over het gebouw.

Uniek ontwerp

‘Dit project laat precies zien hoe wij met vastgoed niet alleen duurzame en gezonde projecten ontwikkelen, maar ook een stadsdeel kunnen vernieuwen en aantrekkelijker kunnen maken’, zegt Jan Hein Tiedema, Executive Managing Director OVG Nederland. ‘Het is een bijzonder project, omdat we met het realiseren van Valley lokaal een bijdrage kunnen leveren én een uniek ontwerp van Winy Maas mogen realiseren dat internationaal aanzien zal genieten.’

Trots

David Beesemer, verantwoordelijk lid van de Directie van RJB Group of Companies, is blij met toevoeging van Valley aan de vastgoedportefeuille van zijn onderneming. ‘Deze belegging voor de lange termijn past perfect in ons recent ingezette diversificatiebeleid. We zijn trots op dit specifieke project, gezien de impact die het zal hebben op de omgeving. We kijken uit naar een succesvolle realisatie.’

Transformatie van Zuidas

David van Traa, directeur Zuidas van de gemeente Amsterdam is eveneens blij. ‘Valley is een unieke plek in Zuidas, een symbool voor de transformatie die de Zuidas ondergaat naar veel meer multifunctionaliteit waarbij de functies wonen, werken en voorzieningen binnen één gebouw onlosmakelijk met elkaar verbonden en vermengd zijn.’

Voorbereiding in volle gang

De voorbereiding voor de bouw van Valley, dat moet verrijzen naast de sportvelden van AFC, is inmiddels in volle gang. De totale oppervlakte van Valley is circa 75.000 m2 bruto vloeroppervlak, met een maximale hoogte van ongeveer 100 meter voor de hoogste toren van het gebouw. Het woongedeelte gaat 196 appartementen tellen, variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die vrijwel alle voor verhuur zijn bestemd. De eindgebruikers van de kantoorruimtes en parkeergarage zijn voor een groot deel al vastgelegd.

De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting plaats in 2021. De realisatie is in handen van Volker-Wessels-ondernemingen G&S Bouw en Boele & van Eesteren.

Meer informatie

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel