Bouwen Zuidas Leeft

Rondleidingen door bouwput ondergrondse fietsparkeergarage

Wilt u zien hoe een ondergrondse fietsparkeergarage wordt gebouwd? Grijp dan nu uw kans. In de komende maanden kunnen groepjes bezoekers, op afspraak, afdalen in de diepte van de Vijfhoek. Te beginnen op 5 oktober.

De fietsparkeergarage in aanbouw, direct aan de noordzijde van het Zuidplein, wordt volgend voorjaar opgeleverd. Tot die tijd geeft aannemer Van Boekel Bouw en Infra aan geïnteresseerden de kans om een kijkje te nemen achter de schermen, of in dit geval ‘achter de schutting’. U moet zich hier wel voor aanmelden (zie onder).

De eerste afdaling is op donderdag 5 oktober, om 16.30 uur. Wanneer de volgende rondleidingen daarna plaatsvinden is nu nog niet bekend. Dit hangt mede af van de werkzaamheden. De rondleidingen zijn in ieder geval ook dan aan het einde van de middag, rond 16.00 uur, als de bouwvakkers (gaan) vertrekken. Afhankelijk van de werkzaamheden en met het oog op de veiligheid kunnen er maximaal twintig personen mee.

Goed ter been

Voorwaarde om met ons mee te gaan is wel dat u geen moeite heeft met een uur lopen of staan en dat u stevige schoenen of laarzen aantrekt. De rondleiding duurt een uur en u krijgt ter plekke een oranje hesje uitgereikt zodat u, omwille van de veiligheid, duidelijk zichtbaar bent.

De liefhebbers kunnen na afloop van deze tour nog naar het naastgelegen Zuidas Informatiecentrum. Aan de hand van een grote maquette krijgt u hier te horen en te zien hoe Zuidas zich verder ontwikkelt.

Foto bij
Wapening wordt geplaatst Foto: Marcel Steinbach
Foto bij
Beton gaat gestort worden Foto: Marcel Steinbach
Foto bij
Veiligheidsschoenen zijn heel belangrijk op de bouwplaats Foto: Marcel Steinbach

Aanmelden

De eerste rondleiding is op donderdag 5 oktober, om 16.00 uur. U kunt zich voor deze of voor een toekomstige rondleiding opgeven door het sturen van een e-mail naar Vijfhoek@VanBoekel.com.
Vermeldt u daarbij:

  • uw naam,
  • e-mailadres,
  • telefoonnummer,
  • uw woonadres,
  • Indien van toepassing: naam van het bedrijf waar u werkt als dit bedrijf grenst aan de Vijfhoek.

Bevestiging

U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw aanmelding, met daarbij de datum en het tijdstip van de rondleiding. Bij een te grote belangstelling geven we voorrang aan de directe ‘buren’, bewoners en werknemers. Zij ervaren nu eenmaal ook de hinder van ons werk en dus doen wij graag iets terug.
De rondleiding start bij de centrale poort van het bouwterrein langs de Prinses Irenestraat. De details leest u in de bevestigingsmail.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

100%Nuttig
6 van de 6 mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel