skip to main content
Dura Vermeer bouwt nieuw EMA-kantoor

Die ondertekening gebeurde op donderdag 8 maart 2018. Dura Vermeer werkt het voorontwerp van Fokke van Dijk (architect bij het Rijksvastgoedbedrijf) verder uit, bouwt het pand en doet twintig jaar het onderhoud. Dura Vermeer werkt daarvoor samen met andere bedrijven.

De bouw van het pand en 20 jaar onderhoud kost 255 miljoen euro. Verder heeft Nederland de erfpacht van de grond eeuwigdurend afgekocht bij de gemeente Amsterdam. Daartegenover staat dat het EMA huur voor het pand betaalt aan Nederland.

900 medewerkers, 30 landen

Het gebouw biedt plaats aan ongeveer 900 medewerkers, afkomstig uit zo’n 30 landen. Jaarlijks ontvangt het EMA ongeveer 36.000 bezoekers en zijn er 500 à 600 internationale vergaderingen. Daarom heeft het gebouw ook vergader- en congresvoorzieningen.

Start in juni 2018

De bouw van het nieuwe pand aan de Amsterdamse Zuidas start in juni van dit jaar en zal half november 2019 klaar zijn. Omdat het EMA al op 1 april 2019 vanuit Londen naar Amsterdam komt (en sommige medewerkers al eerder), zorgt Nederland vanaf 1 januari 2019 voor tijdelijk onderdak in het Spark-gebouw in Amsterdam Sloterdijk.

Geef uw mening