Duurzaamheid Zuidas Leeft

6 augustus: wandelen door de groene Zuidas

Wist u dat de Botanische Tuin Zuidas ’s lands grootste collectie cactussen en vetplanten heeft? Enig idee wat een Hügelbed is? Meer weten over de Artsenijhof? Op 6 augustus kunt u rond lunchtijd wandelen langs enkele groene plekken in Zuidas.

De wandeling is een initiatief van Bewonersplatform Zuidas. Het platform heeft een route uitgezet, die voert langs zestien groene plekken in Zuidas. Voor een lunchwandeling is dat te veel, afhankelijk van onder meer het weer zal een klein aantal locaties worden aangedaan. Maar hopelijk bent u daarna zo geïnspireerd dat u ook de andere plekken gaat bekijken. De complete route kunt u onder dit artikel bekijken.

Evergreens

De route op 6 augustus begint om 12.00 uur bij Circl, dat in korte tijd is uitgegroeid tot hét symbool van een duurzame, circulaire Zuidas. Alles draait er om hergebruik. Mogelijkerwijs bezoekt u daarna evergreens als het Beatrixpark, de Botanische Tuin Zuidas en het Green Living Lab in de Boeletuin. Locaties die iets te ver weg liggen, maar u zullen verrassen, zijn onder meer de Nieuwe Meer (het aangrenzende gebied hoort sinds 1 januari 2018 bij Zuidas), de R.K. Begraafplaats Buitenveldert (bezoek het graf van Wim Sonneveld) en Zorgvlied (waar een groot aantal beroemdheden hun laatste rustplaats hebben). Ook moeite waard zijn het Gijsbrecht van Aemstelpark, sportpark Goed Genoeg (de thuisbasis van AFC) en de Stadstuin.

Begraafplaast Buitenveldert
Begraafplaast Buitenveldert Foto: Kees Winkelman

Bewonersplatform Zuidas

Deze wandeling is mede tot stand gekomen op initiatief van Bewonersplatform Zuidas. Deze organisatie is sinds 1998 nauw betrokken bij de bouwplannen en de toekomst van Zuidas. Het doel is van Zuidas een mooie, leefbare, gemengde Amsterdamse stadswijk te maken. Een wijk waar het prettig wonen, werken en verblijven is.

Aanmelden

Loopt u mee op 6 augustus? Dan bent u van harte welkom. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar om een idee te krijgen van het aantal deelnemers wel gewenst. Dat kan door een mail te sturen naar Jeannette Bloem:  bpz@wocbuitenveldert.nl. De wandeling begint bij Circl, op het Mahlerplein, en duurt van 12.00 tot 13.00 uur.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

2 augustus 2018 | 11:02

jeannettebenyair

leuk

Schrijf een reactie
+1