Bouwen Zuidas Business District

Atrium opgeleverd

De ondergrondse parkeergarage is al enige tijd in gebruik, nu zijn de twee nieuwe torens die aan het Atriumgebouw zijn toegevoegd ook opgeleverd. Dat heeft bouwcombinatie Atrium laten weten. Wij werken nog aan het herstel van het fietspad.

Atrium, op de hoek van de Strawinskylaan en de Parnassusweg, bestaat nu uit vijf gebouwen, met een gezamenlijk oppervlak van 56.000 vierkante meter. De twee nieuwe torens, van negen en vijftien verdiepingen hoog, voegen 30.000 vierkante meter toe. De bestemming is voor het overgrote deel kantoor, maar er bevinden zich ook restaurants, koffiebars, binnentuinen en er is een fitnesscentrum. De daken zijn voorzien van begroeiing.

Atrium Zuidas Amsterdam

NMB

Atrium werd aanvankelijk begin jaren zeventig gebouwd als hoofdkwartier van de Nederlandse Middenstandsbank (NMB). Daarmee is het een van de eerste gebouwen in Zuidas.

Foto bij Atrium opgeleverd
Het NMB-kantoor in 1976 Foto: Stadsarchief Amsterdam
Foto bij Atrium opgeleverd
Verbouw van het NMB-kantoor tot Atrium in 1988 Foto: Stadsarchief Amsterdam

Spectaculair fietspad

Tijdens de bouwwerkzaamheden zorgden wij begin 2017 voor een spectaculair tijdelijk fietspad, dwars door de bouwplaats. Dat ging op 1 mei dicht, om ruimte te geven aan het afbouwen van de parkeergarage en de begane grond. In december 2017 hebben we bomen geplant langs het fietspad dat parallel loopt aan de Parnassusweg. De komende weken ronden we de aanleg van paden en stoepen af. Daarna kan het fietspad weer open.

Foto bij Atrium opgeleverd
Fietspad door de bouwplaats van Atrium 2017 Foto: Jorrit 't Hoen

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

100%Nuttig
6 van de 6 mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel