Bouwen

Beton storten en ‘vlinderen’ in fietsparkeergarage

We zijn bezig met het storten van de vloer van fietsparkeergarage Strawinskylaan, onder de voormalige Vijfhoek. Het eerste deel is al gestort, het tweede verwachten we op dinsdag 11 januari 2018. Dat kan overlast geven.

Eerder meldden we in een bewonersbrief dat het tweede deel van de vloer gestort zou worden op 9 januari. Dat wordt dus waarschijnlijk twee dagen later. Daarna gaan we het beton ‘vlinderen’, een techniek om het beton af te werken. De verwachting is dat dit ook ’s avonds en ’s nachts zal gebeuren.

Mogelijke hinder

Hoewel de werkzaamheden onder de grond plaatsvinden, is het mogelijk dat omwonenden hinder ondervinden van dit werk. Wij doen ons best de hinder zoveel mogelijk te beperken, maar de ervaring leert dat het vlinderen, zeker in de avond of in de nacht, een brommend geluid met zich mee kan brengen.

Bouwverkeer

De bouw speelt zich nu grotendeels ondergronds af, maar toch is er nog het nodige transport in de Prinses Irenestraat te zien. Dit zal tijdens de verdere afbouw van de fietsparkeergarage nog het geval zijn. De nieuwe ondergrondse fietsenstalling opent in het voorjaar van 2018 haar deuren.

Bekijk hieronder een filmpje uit 2016 over vlinderen in Zuidas.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

100%Nuttig
8 van de 8 mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel