Bereikbaarheid

Licht in donkere dagen

Nu het laat licht wordt en vroeg donker, maakt fietsverlichting het verschil. Kom daarom op donderdagochtend 13 december naar de Fred. Roeskestraat en ontvang gratis fietslampjes.

Tussen 07.30 – 09.00 uur staan we met een opvallende boog naast een van de drukst bereden fietspaden van Zuidas, de Fred. Roeskestraat. Wanneer u onder deze boog doorfietst, krijgt u van ons gratis fietslampjes. Kom dus even langs op weg naar school of werk.

Campagne

Ik val op is een campagne van Vervoerregio Amsterdam en Amsterdam Zuidas en heeft als doel om alle fietsers goed te laten opvallen in het verkeer. Dit is zeker van belang in de Fred. Roeskestraat, die elke doordeweekse dag druk bereden wordt door schoolgaande kinderen en mensen op weg naar werk. Eerder is de campagne al succesvol uitgevoerd op het Haarlemmerplein en het Museumplein.

Veilige oversteek

De verkeersveiligheid in de drukke Fred. Roeskestraat wordt ook structureel verbeterd. We verduidelijken de oversteek naar het dubbele fietspad aan de noordkant, komende vanaf de kruising van de Amstelveenseweg . Markering op de weg laat zien dat fietsers op de oversteek voorrang hebben op auto’s. De fietsstrook aan de zuidkant van de Fred. Roeskestraat, langs de begraafplaats, krijgt rode stenen. Het werk is deze week begonnen en zal ongeveer twee weken duren.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

18 december 2018 | 01:54

Cyril

Ik hoop dat met de “fietslampjes” echte fietsverlichting bedoeld wordt. Dat wil zeggen: wit van voren en rood van achteren, vast op het frame bevestigd, voldoende lichtsterkte, en niet knipperend!

Schrijf een reactie
1
+1