Bereikbaarheid Zuidasdok

Nachtelijke afsluitingen A10 Zuid vanwege bodemonderzoek

Ter voorbereiding op de bouw van het infrastructuurproject Zuidasdok vinden bodemonderzoeken plaats op en langs de A10 Zuid. Rijbanen en toe- en afritten kunnen dan tussen 23.00 en 05.00 uur zijn afgesloten. Te beginnen op maandag 4 juni.

We zijn volop bezig met het voorbereiden van het enorme infrastructuurproject Zuidasdok. In de komende jaren verbreden we de A10 Zuid tussen de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel van vier naar zes rijstroken. En we scheiden doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer van elkaar. Ter hoogte van Zuidas verdwijnt de A10 onder de grond. Verder bouwen we een geheel vernieuwd station Amsterdam Zuid, inclusief ruimte voor tram, bus, taxi en fiets. Het project moet in 2028 klaar zijn.

Komende maanden hinder

Om de  bouw van Zuidasdok zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, brengen we eerst in kaart wat de draagkracht is van de bodem in het gehele projectgebied. Zo ook op de snelweg A10 Zuid. In de komende maanden kunt u hiervan hinder ondervinden. Kijk in het overzicht hieronder voor de afsluitingen in juni. Let op: deze data kunnen wijzigen. Let daarom op de gele borden langs de weg of kijken op de website van Rijkswaterstaat, Facebook of volg ons via Twitter.

Afsluitingen

Voor de werkzaamheden geldt dat we ze alleen veilig kunnen uitvoeren door een of twee rijstroken af te sluiten. Het verkeer kan dan – met aangepaste snelheid van 70 km/u – langs de afzettingen rijden. Maar voor enkele metingen moeten we de volledige rijbaan afsluiten, inclusief de verbindingsweg en toe- of afrit. Dit doen we op de meest rustige momenten, namelijk in de avonden en nachten. Voor het begin van de ochtendspits zijn alle afsluitingen van de weg. De afsluitingen kondigen we op de weg aan, inclusief de geadviseerde omleidingsroute.

Bodemonderzoek

De bodemonderzoeken zijn bedoeld om de bodemeigenschappen (weerstand, draagkracht, grondwaterstanden) te bepalen. Daarna kan bouwcombinatie ZuidPlus, die Zuidasdok gaat bouwen, onder meer bepalen welke bouwtechnieken ze gaat toepassen. De onderzoeken, zogeheten sonderingen, vinden plaats op het land (weg, spoor, bermen) en op het water. Met behulp van een sondeerwagen wordt een metalen staaf in de grond gedrukt. Hoe lang dat duurt, is afhankelijk van de diepte van de boring.

Werkzaamheden in juni

Alle werkzaamheden vinden plaats tussen 23.00 en 05.00 uur. Let op: data en tijden kunnen wijzigen. Raadpleeg de website van Rijkswaterstaat.

  1.           4 & 5 juni: toerit vanaf Amstelveenseweg S108 naar A10 West
  2.           6 & 7 juni: toerit vanaf Europaboulevard S109 naar A10 Zuid
  3.           8 juni: toerit vanaf de Henk Sneevlietlaan S107 richting A4/A10 Zuid
  4.           11 juni: toerit vanaf de Amstelveenseweg S108 naar A10 Zuid
  5.           12 juni: verbindingsweg A10 Zuid richting A10 West in knooppunt De Nieuwe Meer
  6.           21 juni: verbindingsweg vanuit Amsterdam (Nieuwe Utrechtseweg) richting A10 Oost
  7.           25 juni: verbindingswegen van de A10 Oost naar de A2 richting Amsterdam en Utrecht
  8.           26 juni: verbindingsweg vanaf A4 vanuit Den Haag richting A10 West
  9.           27 juni: toerit vanaf Europaboulevard S109 naar A10 Zuid

Information in English

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

15 juli 2018 | 11:10

JOYze hoogland

Waar lees je de uitslag van het bodem onderzoek…

Schrijf een reactie
+1
23 juli 2018 | 14:48

Cherie | Amsterdam Zuidas

Beste JOYze,
De resultaten van het bodemonderzoek worden door bouwer ZuidPlus gebruikt om de beste bouwmethode te bepalen. Via onze website zullen we te zijner tijd hierover berichten.

Schrijf een reactie
+1