Bereikbaarheid Zuidasdok

Proefsleuven graven bij station Amsterdam RAI

Dit is een gecorrigeerd bericht.

Tot en met 7 december 2018 graven we ter hoogte van station Amsterdam RAI diverse zogeheten proefsleuven, aan zowel de oost- als westzijde van de Europaboulevard. Dit werk hoort bij de voorbereiding van het project Zuidasdok.

Station Amsterdam RAI met daaronder de Europaboulevard en rechtsonder de keerlus van tram 4

We graven de proefsleuven om te kunnen onderzoeken en vaststellen welke kabels en leidingen op deze locatie onder de grond liggen en welke van de aangetroffen verbindingen nog in gebruik zijn. Deze informatie hebben we nodig om te bepalen of we voor de start van de bouwwerkzaamheden voor Zuidasdok nog kabels en leidingen moeten verleggen. De verbindingen die niet meer gebruikt worden of buiten werking zijn halen we weg.

Tram 4

Bij een proefsleuf wordt een deel van het trottoir en de onderliggende grond verwijderd. Een deel van de proefsleuven bevindt zich nabij de keerlus van tram 4. De tramlijn wordt momenteel aangepast. We maken gebruik van de periode dat de tram niet rijdt om onze werkzaamheden daar uit te voeren.

Werkdagen en -tijden

De meeste werkzaamheden vinden plaats binnen reguliere werktijden, op werkdagen van 7.00 tot 19.00 uur. Een uitzondering hierop zijn twee avonden en nachten waarin graafwerkzaamheden worden uitgevoerd:  de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 november en de nacht van 22 op 23 november van 19.00 tot 7.00 uur. Er wordt dan één rijstrook op de Europaboulevard tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Hinder

De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een graafmachine, de draaiende motor van de machine kan mogelijk beperkte geluidhinder veroorzaken.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel