Zuidas Business District EMA

Start bouw EMA-kantoor

In mei start de bouw van het kantoor voor het Europees Geneesmiddelen Agentschap. Het werk wordt uitgevoerd door de Bouwcombinatie EMA, een aannemerscombinatie van Dura Vermeer Bouw Midden-West BV en Heijmans Utiliteit. De voorbereidingen voor de bouw zijn al in volle gang. De oplevering van het gebouw staat gepland voor november 2019.

 

De gemeente Amsterdam heeft op 3 april 2018 het bouwterrein aan de Domenico Scarlattilaan, naast EY, overgedragen aan de Bouwcombinatie EMA. Die gaat de nieuwbouw van het Europees Geneesmiddelen Agentschap realiseren. Op dit moment zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang, zoals het inrichten van het bouwterrein het plaatsen van keten.

Wat kunt u komende tijd verwachten?

In eerste helft van mei 2018 begint de aannemer (Bouwcombinatie EMA) met het boren en schroeven van palen en aanbrengen van een damwanden. Dit gebeurt met een geluids- en trillingsvrije methode en levert weinig hinder op. Eind mei wordt de officiële start van de bouw gevierd met het boren van “de eerste paal”. Het bouwverkeer rijdt voorlopig van en naar de bouwplaats via de Spoorslag langs de noordzijde van de bouwplaats, parallel aan de ringweg A10.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel