Zuidas Leeft

Weekendtip: zaterdag Zuidas, zondag Amstelland

Ook zo’n zin om iets leuks te doen in het weekend van 2 en 3 juni? Kom op zaterdag naar de Dag van de Bouw in Zuidas en beleef de stadswijk in wording. En bezoek zondag het eeuwenoude natuur- en cultuurhistorisch landschap Amstelland.

De Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni belooft een leuke en interessante dag te worden voor alle leeftijden. U kunt mee op excursie. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterij aan de Prinses Irenestraat. Minstens zo spannend is een kijkje in de ondergrondse ruimtes en tunnels onder het Mahlerplein. U krijgt een indruk van de duizelingwekkende hoeveelheid kabels en leidingen die onder Zuidas lopen. Vergeet u zich niet in te schrijven voor een excursie.

Foto: Marcel Steinbach

Beschermers Amstelland

Op zondag 3 juni bent u van harte welkom bij onze buren. Dan organiseert Stichting Beschermers Amstelland voor de twaalfde keer de Amstellanddag. Op zo’n vijftig locaties ontvangt de organisatie u om te genieten van cultuur, cultuurhistorie, kunst en lekkernijen. U fietst langs tal van plekken met lokale ambachten en verzamelt ondertussen de lekkerste producten in uw eigen ‘streekproducten kratje’.

 

Weidevogels en de kerktoren

Via een polderwandelsafari in de Ronde Hoep, maar ook via diverse andere wandelingen in de polders, kunt u zien waarom het zo goed gaat met de weidevogels in Amstelland. De Urbanuskerk in Nes bezichtigen of beklimmen, de Joodse begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel bezoeken of een kijkje nemen in de Amstelkerk of het Amstellandmuseum – het kan allemaal.

Komt u ook?

De officiële start van de dag vindt plaats op buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, om 10.00 uur. Kijk hier voor het hele programma. Echt de moeite waard.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel