skip to main content
Flexibel en duurzaam reizen van A tot Zuidas

Van A tot Zuidas biedt een praktisch overzicht voor iedereen die efficiënter en duurzamer van en naar Zuidas wil reizen én aan werknemers die dit binnen hun bedrijf willen stimuleren. Dit nieuwe platform is de werkgever en reiziger van dienst met een helder en compleet overzicht van mobiliteitsmogelijkheden, zodat zij snel en gemakkelijk van en naar Zuidas kunnen reizen, of hun medewerkers daarover kunnen adviseren.

Hoe werkt van A tot Zuidas?

De portal kent een toegang voor werkgevers en een voor reizigers. Iemand die in Zuidas werkt, kan bijvoorbeeld een manier vinden om naar een locatie voor een zakelijke afspraak te komen net buiten de stad. U werkt in Zuidas en moet naar een zakelijke afspraak net buiten de stad. Onder ‘Mobiliteitsoplossingen’ vindt u verschillende mogelijkheden, zoals een elektrische scooter, een deel-e-bike of een deelauto. Onder mobiliteitsprogramma’s ziet u bijvoorbeeld dat er binnenkort een pilot begint met gratis e-bikes. Daar kunt u zich meteen voor inschrijven.

Uit de file

Een werkgever die met zijn tijd meegaat, helpt werknemers om hen uit de file te krijgen en op een duurzame manier te reizen. Onder ‘Serviceproviders’ vindt u verschillende bedrijven die Mobility as a Service aanbieden. Deze dienst maakt het werknemers mogelijk om met één pasje gebruik te maken van verschillende vervoersmogelijkheden. Zijn de werknemers nog niet overtuigd? Dan verwijst VanAtotZuidas.nl naar de Mobility Experience, een pilot waarmee ze het flexibel reizen een maand lang gratis kunnen uitproberen.

Slimmer en Duurzaam

Het platform VanAtotZuidas.nl is een initiatief van Green Business Club Zuidas en ORAM, en wordt ondersteund door de Taskforce Bereikbaarheid, Hello Zuidas, de gemeente Amsterdam Zuidas en BYCS. Deze partijen werken samen onder de noemer ‘Slimmer en Duurzaam’, een programma dat wordt gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en dat zich inzet voor duurzame mobiliteit in Zuidas en betere bereikbaarheid.

Geef uw mening