skip to main content
Lichtkunstwerk vergezelt fietsers onder Beethovenstraat

Voorheen waren er twee tunneltjes, maar die zijn als gevolg van het werk aan de uitbreiding van het WTC met elkaar verbonden. Tegelijkertijd zijn ze volledig overkapt en daardoor meer afgesloten. Een ideale plek voor een lichtkunstwerk, dacht lighting designer Stephanie de Boer-Hansen van Lies Hansen Light & Design. Zij ontwierp het, Amsterdam Zuidas en WTC maakten het mogelijk.

Meefietsen

Het lichtkunstwerk blijkt de soms nogal nukkige Amsterdamse fietser tot vrolijkheid te stemmen. De gehaaste die ‘s morgens de trein moet halen, op tijd op werk of school moet zijn of een kind bij de crèche moet afleveren; maar ook de vermoeide aan het eind van de dag of de nachtbraker die naar huis kachelt van een uit de hand gelopen feestje. Ze krijgen allemaal gezelschap van een kunstwerk dat een stukje ‘meefietst’. In deze tunnel ben je nooit alleen, maar altijd even samen met het licht.

Bekijk het filmpje

Uitbreiding WTC

Voorlopig houdt het lichtkunstwerk u gezelschap. Pas als de uitbreiding van het WTC is gerealiseerd, verandert de situatie. Dat is volgens planning in 2021.

Geef uw mening

Eline

Sorry ik zie dat het gemaakt is door Lies Hansen Light & Design. Mooi!

Eline

Leuk dit maakt het een stuk kleurrijker en vrolijker Van wie is het lichtkunstwerk?

Karien Timmer

Wow! Dat zouden we in veel meer tunnels en onder grijze viaducten moeten doen!

Peter Wessels

Vooral leuk En dat hebben we nodig Ik hoop dat ie het lang blijft doen!