skip to main content
Derde achtereenvolgende weekend geen A10 Zuid en trein

Net als in de vorige twee weekenden is er ook van vrijdagavond 24 mei tot maandagochtend 27 mei 2019 geen autoverkeer mogelijk over de A10 Zuid. Op zaterdag en zondag is ook geen treinverkeer via Amsterdam Zuid en RAI.

Live kijken via de webcam? Klik hier.

In totaal zijn de A10 Zuid en station Amsterdam Zuid vijf weekenden achtereen dicht. Ook het komend weekend, het derde, gaan we verder met alles in gereedheid brengen voor zaterdag 8 juni: de dag waarop we een reusachtig dakdeel van de Brittenpassage (de extra onderdoorgang onder station Amsterdam Zuid) op zijn plek schuiven.

Uitgang Parnassusweg een week dicht

De in- en uitgang Parnassusweg blijft vanaf zaterdag 25 mei gesloten tot maandagochtend 3 juni. Loopt u normaal via de Parnassusweg het perron op of af, dan moet u nu gebruikmaken van de stationsentrees aan het Zuidplein en het Mahlerplein. We bouwen de tijdelijke looproute richting Parnassusweg een week lang niet terug, om bouwcombinatie ZuidPlus tijd te geven om het vele werk te kunnen uitvoeren.

Wat gaan we doen?

Het weekend verloopt grotendeels hetzelfde als voorgaande weekenden. Vanaf vrijdagavond 24 mei om 22:00 uur zijn de A4 en de A10 afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Het gaat dus om de buitenring van de A10: van west naar oost. U kunt wel gewoon gebruikmaken van de binnenring richting Schiphol. Vervolgens gaan we na de laatste trein de sporen verwijderen en de tijdelijke perrons uithijsen. Op de A10 Zuid halen we zo’n 120 ton asfalt weg. Dit werk is allemaal nodig om verder te gaan met het draaien van funderingspalen. Op deze funderingspalen komen in het weekend van 8-9 juni vier schuifbanen te liggen, waarover we het dakdeel van de Brittenpassage naar zijn plek gaan schuiven.

Werken in het spoor tussen Amsterdam Zuid en RAI

Minervapassage en Vivaldi-tunnel

Ook werken we aan de Minervapassage, de hoofdingang van station, die loopt van het Mahlerplein naar het Zuidplein. En we werken verder aan de Vivaldi-tunnel, de fietsers-, voetgangers- en ecotunnel van de Antonio Vivaldistraat naar het Beatrixpark.

Terugbouwen

Zondag staat vooral in het teken van het terugbouwen van de weg en het spoor. Bij de Minervapassage moeten we bovenop het nieuwe tunneltje de A10 weer helemaal herstellen. Maandagochtend moeten weg en spoor uiterlijk om 05:00 uur weer beschikbaar zijn voor reizigers.

Geef uw mening