skip to main content
Komend weekend opnieuw geen A10 Zuid en treinverkeer naar station Amsterdam Zuid

Vrijdagavond kunt u de laatste trein nog halen, maar daarna kunt u het hele weekend niet meer via de stations RAI en Zuid reizen. We werken verder aan de fundering voor een extra onderdoorgang onder station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage.

Er zijn ook tegenvallers

Alle weekendwerkzaamheden tot nu toe staan in het teken van voorbereidingen voor het inschuiven van het dek van de nieuwe onderdoorgang voor station Amsterdam Zuid. Hoewel er enorm veel werk is verricht, zijn er ook tegenvallers. Dat maakt dat het geplande werk niet volledig gereed is gekomen. Hierdoor is nu duidelijk dat de fundering voor zowel het dek van de toekomstige Brittenpassage als de Vivaldifiets- en voetgangerstunnel niet op tijd af komen voor het inschuiven tijdens het Pinksterweekend.

Het vierde weekend

Dit vierde weekend benutten we vooral om verder te gaan met de funderingswerkzaamheden. We draaien opnieuw funderingspalen de grond in. De gedraaide palen krijgen wapening en worden gevuld met beton om ze extra sterkte te geven om straks het nieuwe dakdeel te kunnen dragen. Voor we zover zijn, is nog nodig dat bouwcombinatie ZuidPlus de grond rond de palen deels afgraaft, de palen verkort en funderingsblokken aanbrengt van 12 meter lang en 8 meter breed. Op deze zogenoemde landhoofden rust het nieuwe dakdeel. Ook gebruikt ZuidPlus de afsluiting van de A10 Zuid dit weekend om in de bermen en taluds stobben van de eerder gekapte bomen uit de grond te verwijderen.

Het laatste weekend

Het Pinksterweekend is het laatste van vijf weekenden waarvoor al lange tijd geleden afsluitingen van het spoor en de snelweg zijn aangevraagd. Buitendienststellingen voor het spoor moeten lang van te voren worden aangevraagd. ProRail moet immers de dienstregeling aanpassen. En NS moet de inzet van materieel en personeel in roosters verwerken. Dat is een grote klus voor de planners bij ProRail en NS, omdat op het spoornet alles met alles samenhangt – zeker op het zo druk bereden spoor door Zuidas. Dezelfde complexiteit geldt voor de wegen in en rond Amsterdam. Het inschuiven van het dakdeel van de Brittenpassage kan dus niet zomaar een weekje later plaatsvinden. In overleg met ProRail, NS en Rijkswaterstaat kijken we naar een moment wanneer dat wel kan. Zodra daarover meer bekend is, informeren we u uiteraard.

Check voor vertrek

Voor iedereen die komend weekend de weg op moet, check voor vertrek uw route. De afsluiting van de A4 en A10 Zuid vanaf knooppunt Badhoevedorp zal leiden tot een langere reistijd maar ook de vele evenementen in de omgeving van Amsterdam zorgen voor extra drukte. Zo verwacht de Arena zaterdag en zondag 65.000 bezoekers voor de Toppers, zijn er optredens van de Eagles en Zsa Zsa Sul in de Ziggo Dome en AFAS Live en is er zaterdag een festival in het Amsterdamse Bos.

Geef uw mening

O.V

Weet u misschien ook wat er met de winkels gaat gebeuren aan de uiteinde van de mahlerplein?

Saskia | Amsterdam Zuidas

Dag O.V, de kiosken bij het station zullen op termijn worden uitgeplaatst. We weten nog niet exact wanneer maar zij krijgen een tijdelijk paviljoen op het Mahlerplein.

Inge

Jammer, de webcam ligt er weer uit. ca. 17.00 uur. Vanmorgen (zaterdagochtend) deed hij het nog, maar ik vond het beeld niet overal scherp en vroeg mij af of hij schoongemaakt moet worden. Of hoeft dat nooit met een webcam?

Saskia | Amsterdam Zuidas

Dat vonden wij ook behoorlijk jammer. Er was een probleem bij de provider. Schoonmaken zou niet nodig moeten zijn.

MM

Rijdt de noord zuidlijn 8 juni wel?

Saskia | Amsterdam Zuidas

Dag MM, ons werk heeft gelukkig geen effect op de metrolijnen.

Marie Louise Bruls

Is de ingang Mahlerplein dit wknd open?

Saskia | Amsterdam Zuidas

Ja hoor, die is gewoon open.

Juliette

Kunnen we op vrijdag wel OV fietsen halen op Amsterdam Zuid en die op zondag terugbrengen? Of kunnen we die dan ergens anders terugbrengen? Of is het verstandiger om gewoon op een ander station fietsen te halen?

Saskia | Amsterdam Zuidas

Dat lijkt me geen punt Juliette. Het station is gewoon open en de metro rijdt ook. Alleen de trein niet.

Joop

Kan ik maandagochtend (0400) wel via oprit Amstelveenseweg naar Schiphol met de auto?

Saskia | Amsterdam Zuidas

Ja dat kan gelukkig gewoon.

Sandra Wouda

Wat een mega grote klus kijk er er met veel interesse naar hoe het logistiek allemaal geregeld moet worden .Petje af Heb misschien een aanvulling /feedback gooi A9 -a4 schiphol rijstrook open geef meer lucht op de A5. En word er op de lichtinfo borden alternatieve route aangegeven dat je ook via ring A10 noord kan is wel om maar zo verdeel je de druk .

Inge

Voor alle duidelijkheid: Is de A10 wel dicht en rijden er geen treinen 3 volle dagen in het gehele Pinksterweekend?

Saskia | Amsterdam Zuidas

Dag Inge, met Pinksteren is de A10 Zuid naar het oosten dicht van vrijdagavond 22 uur tot dinsdagochtend 05 uur. Zaterdag en zondag rijden er geen treinen en Pinkstermaandag minder treinen.