skip to main content
Opknapbeurt voor de Van der Boechorststraat

Vattenfal versterkt het warmtenet door twee warmteleidingen aan te leggen vanaf de De Boelelaan door de Van der Boechorststraat en de Van Nijenrodeweg. Om de hinder voor de omgeving te beperken, is Waternet tegelijkertijd bezig met vervanging van de waterleiding.

Opknapbeurt

Wij grijpen de gelegenheid aan om de Van der Boechorststraat, tussen de energiecentrale en de A.J. Ernststraat, een opknapbeurt te geven. Als hoofdfoto ziet u de impressie van de Van der Boechorststraat. We brengen nieuw asfalt aan en vervangen de tegels in het voetpad. Daarnaast verdwijnen aan de oostzijde van de straat ter hoogte van de VU de parkeerplekken. Daarvoor in de plaats komt een groenstrook met heesters en bloemen. Deze vergroening wordt aan het einde van het jaar gerealiseerd. De vakken voor de planten worden wel nu alvast aangelegd.

Wat merkt u van het werk?

Deze werkzaamheden beginnen in de week van 12 augustus. Welke dag precies weten we nog niet, dat hangt af van de voortgang van het werk dat Vattenfal uitvoert. In bijgevoegd kaartje is het gehele werkgebied te zien, maar we werken in delen zodat alle ingangen van de VU, het Amsterdam UMC en Kinderrijk bereikbaar blijven. Het verkeer met een bestemming op het afgesloten deel van de Van der Boechorststraat raden we aan de omleidingsborden te volgen. Fietsers en voetgangers leiden we langs het werk.

Avond en nachtwerkzaamheden

In de avond en nacht van 28 op 29 augustus en 29 op 30 augustus van 20.00 tot 05.00 uur is de Van der Boechorststraat (het hele gearceerde gebied) afgesloten voor autoverkeer, ook bestemmingsverkeer! We gaan dan het nieuwe asfalt aanleggen. Dit werk kan geluidshinder en stankoverlast veroorzaken.

Werktijden

De werkzaamheden van de gemeente beginnen in de week van maandag 12 augustus. Als alles goed gaat, zijn de werkzaamheden op maandag 2 september klaar en is de straat weer open voor al het verkeer. Precies op tijd voor het nieuwe academische jaar. De standaard werktijden voor de aannemer zijn van maandag t/m zaterdag tussen 07.00 en 19.00 uur.

Geef uw mening

Bert Bus

Op de "artist impression" is mooi rood asfalt voor de fietsers te zien,nou,niet dus: rammeltegels!!.

Lisa

Beste Bert, De artist impression laat zien hoe de Van der Boechorststraat er uiteindelijk uit komt te zien. Dat duurt helaas nog wel even, omdat er nog diverse werkzaamheden plaatsvinden op de plek van het fietspad. Daarom liggen er nu tegels in, die zijn gemakkelijker te verwijderen dan asfalt. Maar uiteindelijk krijg je een fietspad, dat verdacht veel zal lijken op de artist impression.

Jan Sepp

Alleen dat korte stukje tussen de energiecentrale en de A.J. Ernststraat? De aannemers hebben anders de rest van de Van der Boechorststraat ook lelijk te pakken gehad. Rozenstruiken naar de maan, voetpad opgebroken en weer teruggelegd door een kennelijk blinde beunhaas ... De VU zorgt altijd goed voor zichzelf ("precies op tijd voor het nieuwe academische jaar". Ja-ja). Het zou prettig zijn als de gemeente ook eens wat (terug) doet voor de buurtbewoners, die de afgelopen vier jaar drie keer gedurende langere tijd met een niet begaanbare VDBstraat hebben moeten leven.