Bereikbaarheid

35 e-bikes in Strawinskystalling

Zuidas is een e-bikepilot rijker. NS start met Next Urban Mobility op station Amsterdam Zuid een pilot met 35 zakelijke e-bikes. Twee bedrijven hebben zich al voor de pilot opgegeven maar er is ruimte voor meer bedrijven.

Er komen 35 e-bikes te staan in de fietsenstalling aan de Strawinskylaan. De e-bikes zijn door werknemers van die deelnemende bedrijven te reserveren en gebruiken via de app HUUB van Next Urban Mobility. De fietsen zijn herkenbaar aan de gezamenlijke HUUB en NS sticker.

Een e-bike huren, doe je voor € 2,- per uur of € 8 per dag. Je betaalt aan HUUB en zult eventueel zelf de kosten bij je werkgever moeten declareren. Het betreft een zakelijk pilot. Dit betekent dat je jezelf en collega’s via je (eigen) bedrijf kunt aanmelden. Dit kan alleen jij zijn, een groep collega’s of het gehele bedrijf. Opgeven kan via methuub.nl/ns-pilot. De pilot loopt tot het eind van dit jaar.

NS en Next Urban Mobility onderzoeken met de pilot of het zakelijk gebruik van de fiets van en naar het station verder gestimuleerd kan worden. Als de resultaten positief zijn, gaan NS en  Next Urban Mobility de mogelijkheden voor het structureel aanbieden van de zakelijke e-bike op stationslocaties verder onderzoeken.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

25 juli 2019 | 17:25

Shirley

Zou ook fijn zijn als je woont op de zuidas en je gewoon even een fiets wil huren.
Maar ik begrijp het is alleen voor werkend Zuidas!
Of niet?????????????

Schrijf een reactie
1
+1
25 juli 2019 | 17:31

Saskia | Amsterdam Zuidas

Ja klopt Shirley, het is een pilot van NS bedoeld voor de zakelijke gebruiker. Misschien in de toekomst?

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Saskia | Amsterdam Zuidas
23 juli 2019 | 11:18

H.Stafleu

Belachelijk! De stad kun je doen op een gewone fiets. Zeker als je een fitte werkende zakenman/vrouw bent. E-bikes moeten we reserveren voor woon-werkverkeer van 5 tot 15 kilometer. Dit is onnodig gebruik van fossiele energie want waar komt die stroom vandaan?

Schrijf een reactie
2
+1
22 juli 2019 | 18:23

F. Malaver

Check de spelling!!! Een d niet op zijn plaats. Verder fantastisch project!!

Schrijf een reactie
3
+1
22 juli 2019 | 19:02

Saskia | Amsterdam Zuidas

Ja slordig, excuses!

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Saskia | Amsterdam Zuidas