Bereikbaarheid Werkzaamheden Zuidasdok

A10 Zuid richting Utrecht 5 weekenden dicht, geen treinverkeer

In mei en juni 2019 werkt Zuidasdok 5 weekenden aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Wilt u in deze weekenden de weg op of gebruikmaken van het openbaar vervoer, houd dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen.

De werkzaamheden aan de A10 Zuid en het spoor vinden plaats in de volgende weekenden:

 1. vrijdagavond 10 mei 22:00 uur tot maandagochtend 13 mei 05:00 uur
 2. vrijdagavond 17 mei 22:00 uur tot maandagochtend 20 mei 05:00 uur
 3. vrijdagavond 24 mei 22:00 uur tot maandagochtend 27 mei 05:00 uur
 4. vrijdagavond 31 mei 22:00 uur tot maandagochtend 3 juni 05:00 uur
 5. vrijdagavond 7 juni 22:00 uur tot dinsdagochtend 11 juni 05:00 uur (Pinksterweekend)

Download onderaan dit bericht de flyer

A10 Zuid

De A10 Zuid is gedurende vier weekenden aan de zuidzijde afgesloten van vrijdagavond 22:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur. In het vijfde weekend is de weg ook op Pinkstermaandag 10 juni afgesloten. Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de A2 en A10 Oost (knooppunt Amstel). Komend vanaf A4/Schiphol is de snelweg (A4 en A10 Zuid) afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Verkeer wordt omgeleid via de A5 en A9. Oprit S109 richting knooppunt Amstel blijft in alle weekenden te gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol.

Bekijk de webcam van de bouw Brittenpassage

Extra reistijd

Weggebruikers moeten rekening houden met drukte en extra reistijd oplopend tot een uur. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden bijvoorbeeld via www.vananaarbeter.nl.

Treinverkeer

Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in deze weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal. In de eerste vier weekenden rijden de treinen op maandag weer volgens dienstregeling. In het vijfde weekend is er op Pinkstermaandag 10 juni beperkt treinverkeer. Reizigers van en naar station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruikmaken van de metro. NS adviseert reizigers voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen en rekening te houden met extra reistijd.

In het Pinksterweekend schuiven we een dakdeel voor de Brittenpassage dwars door de A10 en de sporen Foto: Marcel Steinbach

Werkzaamheden aan nieuwe stationspassage

De vijf weekenden zijn anderhalf jaar geleden al vastgelegd, zodat NS ze kon verwerken in de dienstregeling en andere projecten en evenementen er zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden. De weekenden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid als onderdeel van het project Zuidasdok. Sinds november 2018 bouwen we naast de A10 Zuid een enorm betonnen dek van zo’n 70 meter lang, 15 meter breed en 2 meter dik. Dit vormt het dek waarover straks treinen rijden. Het dient tegelijkertijd als dak van de nieuwe reizigerstunnel, de Brittenpassage. In de vijf weekenden in mei en juni plaatsen we funderingspalen en schuiven we het dak op zijn plaats, dwars door de zuidelijke rijbaan van de A10 Zuid en door de sporen. Door het werk te concentreren in vijf weekenden treffen we zo min mogelijk reizigers en voorkomen we een veel langere periode met hinder.

Andere weekenden met hinder

Naast de vijf weekenden in mei en juni, zijn er ook enkele weekenden waarin er bij station Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI minder treinen of metro’s rijden. Het gaat om 6 en 7 april, 15 en 16 juni en 22 en 23 juni. Reist u in deze weekenden met het openbaar vervoer, raadpleeg dan voor vertrek een reisplanner zoals 9292.nl.

Documenten

  Documenten

   Reacties

   Vond u dit artikel nuttig?

   %Nuttig
   van de mensen vonden dit nuttig.

   Geef uw mening

   Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel