Zuidas Ontwikkelt

Hoe bevalt het u om in Zuidas te wonen?

Woont u in Zuidas? Gefeliciteerd, dan bent u een van de circa 4.000 Amsterdammers die mag zeggen wat u daar van vindt. Om Zuidas tot een zo aantrekkelijk mogelijke woonwijk te maken, is uw mening erg belangrijk.

Zuidas ontwikkelt zich tot een bijzondere Amsterdamse stadswijk, waar het prettig is om te verblijven, te werken én te wonen. Die ontwikkeling gaat snel. De komende jaren bouwen we duizenden woningen in Zuidas, voor mensen met een grote en een kleine portemonnee.

Steeds meer woningen

Zuidas als woonwijk was altijd al de bedoeling, maar aanvankelijk kwam vooral Zuidas als werkwijk uit de verf. Met de Visie Zuidas 2016 (pdf) kreeg wonen (maar ook levendigheid, duurzaamheid en bereikbaarheid) een extra impuls. Sindsdien zijn er veel nieuwe woningen en bewoners bijgekomen. De komende tien jaar bouwen we zeker nog 7.000 woningen in Zuidas, waardoor de wijk verder tot leven zal komen.

Wooncomplex Summertime
Verhuizen naar Zuidas Foto: Jan Vonk

Uw mening telt

Om bij deze ontwikkeling zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de behoeften en wensen van bewoners, is uw mening van groot belang. U weet immers hoe het is om in Zuidas te wonen, hoe u uw woning en uw omgeving waardeert en wat er nog ontbreekt of beter kan. Met die informatie kunnen wij Zuidas aantrekkelijker maken, niet alleen voor uzelf maar ook voor de mensen die de komende jaren naar Zuidas verhuizen.

Foto: Jan Vonk

Doet u mee?

Vul dan via deze link de enquête in. Het kost u ongeveer 10 minuten. Invullen kan tot 27 januari 2019. Uw antwoorden verwerken we vanzelfsprekend volledig anoniem, met uw persoonlijke gegevens doen we niets. Hartelijk dank, mede namens de toekomstige bewoners van Zuidas.

Wonen aan de De Boelegracht...
...of aan de Gershwinlaan Foto: Jan Vonk

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

14 januari 2019 | 11:33

Roland

Deze enquête kan dus door iedereen, ongeacht waar hij woont, meerdere keren via meerdere IP-adressen worden ingevuld en daarmee in een gewenste richting worden gemanipuleerd (pollfucking heet dat). Zuidasbewoners krijgen hem ook nog eens old school op papier toegestuurd, en wel met twee versies een Nederlandse en een Engelse, die ook alle twee kunnen worden ingevuld en opgestuurd. Ik wens de tabellariër die de uitkomsten in kruistabellen moet zetten veel succes en degene die de conclusies formuleert nog meer.

Schrijf een reactie
4
+1
15 januari 2019 | 11:38

Redactie | Amsterdam Zuidas

Beste Roland,
Dat hebben wij natuurlijk ook bedacht. Dit is niet de eerste enquête die we houden onder bewoners van Zuidas. Ook toen kon de hele wereld reageren. In de praktijk blijkt dat allemaal reuze mee te vallen. Tal van gemeenten doen dit soort bewonersonderzoeken. De ervaring leert dat niet veel mensen van elders de behoefte hebben om zich daar mee te bemoeien. We zullen zien.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Redactie | Amsterdam Zuidas