Zuidas Leeft

‘In de plint krijgt Zuidas karakter’

Bent u ondernemer en zoekt u ruimte voor uw zaak in een van de straten van Zuidas? Bekijk dan de recente kaart waarop beschikbare commerciële ruimten staan aangegeven. En neem contact op met onze ‘plintenmanager’ Janneke den Ouden.

Drie keer per jaar passen we de ‘plintenkaart’ aan. Een plint is de begane grond van een gebouw. ‘We willen in ruimten in de plint graag winkels, voorzieningen en horeca’, zegt Den Ouden. ‘Dat kan van alles zijn. Bewoners in Zuidas willen graag winkels die in de dagelijkse behoeften kunnen voorzien. Dus een groenteboer, vishandel of opticien is altijd welkom. Maar ook een juwelier, een ambachtelijke werkplaats of misschien wel een salsaschool kan een aanvulling zijn. Daarna volgt uiteraard de zoektocht naar de juiste beschikbare ruimte. Het belangrijkste is dat we openstaan voor alles in de plinten, behalve kantoorruimte. Daar zijn de ruimten boven de plinten geschikter voor. En het is natuurlijk leuk als er iets komt wat nog niet in Zuidas is.’

Plintenkaart

Den Ouden is als plintenmanager aanspreekpunt voor ondernemers die in Zuidas aan de slag willen. Zij houdt namens de gemeente het overzicht waar in Zuidas beschikbare ruimten zijn. De plintenkaart is het middel waarmee ruimtezoekers een overzicht krijgen van wat beschikbaar is, hoeveel vierkante meters de ruimte beslaat en wie de juiste contactpersoon is.

Loetje, in de plint van woongebouw George Foto: Jan Vonk

Leuke wijk, veel kansen

Zuidas is een aantrekkelijke vestigingslocatie voor het (internationale) bedrijfsleven. De moderne, kosmopolitische uitstraling en de bijzondere architectuur maken Zuidas ook steeds meer een aantrekkelijke woonlocatie. De levendigheid is de afgelopen jaren enorm toegenomen. En met de komst van nog eens circa 20.000 bewoners (nu zo’n 4.000) zal Zuidas uitgroeien tot een leuke wijk die winkeliers en andere ondernemers veel kansen biedt. ’We worden steeds meer een echte Amsterdamse stadswijk met een eigen karakter. En met het plintenmanagement willen we dat ‘eigen karakter’ verder invullen’, zegt Den Ouden.

Beschikbare ruimten

Momenteel zijn op vier plekken in Zuidas ruimten beschikbaar. Onder andere in woongebouw Xavier dat binnenkort wordt opgeleverd. Van de vier verhuurbare units zijn er nog twee beschikbaar. Buurtbewoners mogen zich verheugen op de komst van chocolaterie Leonidas – met ijssalon – en Franse bakker Le Comptoir de Pain Bio. Deze gaan zich vestigen in de Gustav Mahlerlaan. Verder bouwt Zuidas nog volop door en komen er nog genoeg interessante locaties bij.

Impressie van Xavier, in de plint komen Leonidas en Franse bakker Le Comptoir de Pain Bio Foto: Theo van Leur

Laat het ons weten

Is er een winkel of voorziening die u graag in Zuidas zou willen hebben? Of kent u interessante ondernemers met vestigingsplannen? Wij zijn altijd benieuwd naar uw tips en ideeën. Bekijk hieronder de nieuwste plintenkaart.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

22 juli 2020 | 12:42

Ans

‘In de plint krijgt Zuidas karakter’. Op de hoek van de Gustav Mahlerlaan/Rosy Wertheimstraat wil mcDonald’s een vestiging openen, de aanvraag is al gedaan, met aanpassing van gevel en terras -https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2020-185551.pdf.
Dit lijkt mij toch geen organisatie die bij het karakter van de Zuidas past (”werkplaats, juwelier, groenteboer, vishandel of opticien is altijd welkom”
Goed, de opticien zit er sinds kort, maar een mcDonald’s is toch wel erg afwijken van de hier beschreven ambitie)?

Schrijf een reactie
2
+1
22 juli 2020 | 23:01

Shav

What a bad choice for Zuidas – McDonalds. Couldn’t be any further away from the modern day spirit of healthy lifestyle and image of Zuidas.

Schrijf een reactie
0
+1
20 juli 2020 | 15:24

Daniel

Komt er eigenlijk nog (atelier-/werkplaats-/galerie-)ruimte beschikbaar in de plint van nieuwe Van der Valk hotel?

Schrijf een reactie
0
+1
9 maart 2020 | 07:05

Hannah

Een goede Italiaan , een take away en een kaaswinkel zouden hier ook goed passen!

Schrijf een reactie
0
+1
28 maart 2019 | 00:57

Stephen Friday

I’m still surprised by the lack of good quality, affordable, quick food options in the Zuidas. I would like to see more take away concepts like Pret A Manger, Exki or Leon.

Schrijf een reactie
0
+1
4 april 2019 | 09:43

Janneke | Zuidas

Hi Stephen, thanks for your suggestions! Although it will take a while, we expect that in the renewed Station Amsterdam Zuid these kind of concepts will settle in. And how about the food & beverage services in the Claude Debussylaan (for example Backwerk, Urban Salad, SLA, Lebkov)?

Schrijf een reactie
0
+1