Bereikbaarheid

Liander vervangt gasleiding in Prinses Irenestraat

In de Prinses Irenestraat, tussen de Vijfhoek en de Thomaskerk, vervangt Liander tussen 15 juli en 2 augustus 2019 een gasleiding. Bewoners mochten daarom een deel van de beplanting in de tijdelijke groenstrook bij de Vijfhoek ophalen.

Het gaat om een gasleiding die het WTC van gas voorziet. Helaas is gebleken dat de capaciteit van dit deel van de gasleiding te klein is en daarom niet goed aansluit op de nieuwe gasleiding die tijdens de herinrichting van het eerste deel van de Prinses Irenestraat is aangelegd. De leiding wordt daarom vervangen door een grotere leiding. Een deel van de beplanting in de tijdelijke groenstrook tegenover de Vijfhoek is hiervoor inmiddels weggehaald. Buurtbewoners mochten de planten meenemen naar huis. Terug planten kan pas weer in het volgende plantseizoen: voorjaar van 2020.

De planten rechts van het lint moesten wijken. Herplant in het voorjaar van 2020
De planten rechts van het lint moesten wijken. Herplant in het voorjaar van 2020

Bereikbaarheid

De werkzaamheden worden zodanig uitgevoerd dat de Prinses Irenestraat altijd open blijft voor alle soorten verkeer. Verder voert Liander de werkzaamheden uit in de zomervakantie, omdat er dan minder verkeer is in de straat. Het vervangen van de gasleiding heeft geen invloed op de gasvoorziening in de Prinses Irenebuurt. Voor vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u terecht op de website van Liander.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel