Sud

SUD gaat de lucht in

De bouw van SUD – 45 energiezuinige, comfortabele woningen – vordert gestaag. Tot nu toe is daar niet veel van te zien, omdat het werk zich onder de grond afspeelde. Maar dat gaat de komende tijd veranderen.

Slokker Bouwgroep Almere startte het werk aan SUD op 20 juni 2018, in opdracht van ontwikkelaar COD. Het appartementencomplex in Kop Zuidas (tegenover restaurant Happy Italy) krijgt een parkeerkelder voor 47 auto’s. Daarvoor moest onder de grond eerst een bouwkuip worden gegraven, afgebakend door damwanden.

Damwanden verwijderen

Het werk onder de grond is nu zo ver gevorderd dat de aannemer de damwanden gaat verwijderen. De keldervloer is nu af en ook de begane grondvloeren zijn gestort. Slokker gaat daarom vanaf 6 februari 2019 de aanwezige damwanden rond het gebouw verwijderen. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting vijf dagen in beslag nemen en starten elke dag om 07.00 uur.

Het werkterrein van SUD, met links het Nhow Amsterdam RAI hotel in aanbouw Foto: Marcel Steinbach
Een terrasje bij Happy Italy, rechts de bouwschutting van SUD Foto: Jan Vonk

Wat merkt u ervan?

De machine die de damwand al trillend uit de grond trekt, kan geluidshinder veroorzaken. Daarnaast zal het fietspad op de Zuidelijke Wandelweg op diverse korte momenten afgesloten zijn, uit veiligheidsoverwegingen. Twee verkeersregelaars zijn ter plekke om het fietsverkeer langs het werk te leiden. Uiteraard zijn de werkers afhankelijk van het weer. Als er bijvoorbeeld vorst in de grond zit, moet het werk naar een later tijdstip worden verzet.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

5 februari 2019 | 22:33

Kees de Vries

Vreemde foto- van de verkeerde hijskraan (deze staat er voor het Cordaan -project) en van Sud is werkelijk niets te zien. Als een foto met de goede hijskraan was gemaakt, had je idd. kunnen zien dat er nog niets staat.

Schrijf een reactie
3
+1
3 februari 2019 | 17:40

adri burgmeijer

het project wordt aangekondigd als ‘energiezuinig’, maar daarover wordt helemaal niets toegelicht!

Schrijf een reactie
0
+1
4 februari 2019 | 19:39

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Adri, Energiezuinig houdt in dat het gebouw zo ontworpen is dat het gebruik van energie zo veel mogelijk beperkt wordt. Bijvoorbeeld door goede isolatie. Ook wordt veel energie duurzaam opgewekt, door bijvoorbeeld gebruik te maken van PV-panelen en een warmte-koude opslag in de bodem.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marlies | Amsterdam Zuidas
1 februari 2019 | 16:30

r vd paverd

hoe hoog gaat het worden?

Schrijf een reactie
4
+1
4 februari 2019 | 19:36

Marlies | Amsterdam Zuidas

Het gebouw loopt in hoogte op vanaf de Zuidelijke Wandelweg richting zuiden naar de A10, om zo goed aan te sluiten bij de bestaande bebouwing. Aan de Zuidelijke Wandelweg wordt het gebouw ongeveer 15 meter hoog, op de zuidwesthoek (het hoogste punt) ongeveer 25 meter.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Marlies | Amsterdam Zuidas