Zuidas Business District Hourglass

Werk aan fiets- voetpad op Parnassusweg ter hoogte van Hourglass

Aan de Parnassusweg en A10 wordt flink gewerkt aan Hourglass, het zandlopervormige gebouw op een steenworp afstand van station Amsterdam Zuid. Van 25 november 2019 tot en met 20 december 2019 pakken we nu ook het fiets- en voetpad voor de zandloper aan.

Het gebouw wordt in januari 2020 casco opgeleverd aan hoofdhuurder Loyens & Loeff. Zij hebben straks de beschikking over de eerste 11 verdiepingen en over de twee bovenste etages: de 17de en de 18de. Daartussen komen 115 hotelappartementen voor langdurig, zakelijk verblijf, waarvan de oplevering eind maart 2020 plaatsvindt. Ondertussen moet er rondom het gebouw ook het een en ander gebeuren, om het hier weer netjes te maken.

Nog even en Hourglass wordt opgeleverd Foto: Marcel Steinbach

Wat gaan we doen?

Inmiddels heeft de aannemer de overkapping op de Parnassusweg, die voetgangers en fietsers beschermde tegen vallende voorwerpen, weggehaald. Nu dit is gebeurd, zijn wij in de gelegenheid om de omgeving rondom het gebouw aan te pakken en straks mooi op te leveren. Helaas zult u hier wel wat van merken: hoewel het voet- en fietspad de komende weken in gebruik blijft, wordt u langs de werkzaamheden geleid. We brengen een riolering langs de gevel aan en aansluitend worden beiden paden opnieuw bestraat. Ook aan de noordzijde van Hourglass leggen we een nieuw trottoir aan. Het werk begint aankomende maandag op 25 november 2019 en we zijn klaar op vrijdag 20 december 2019.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel