skip to main content
Tijdelijke opvang 75 daklozen in Sporthallen Zuid

Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam op woensdag 18 maart 2020 besloten. Alle 75 daklozen behoren tot de groep van mensen zonder een geldige verblijfsvergunning. Het gaat hoofdzakelijk om mannelijke, uitgeprocedeerde asielzoekers in de leeftijd van ongeveer 20 tot 60 jaar. Vrijwilligers van het Rode Kruis zorgen voor begeleiding, daarbij ondersteund door ervaren medewerkers van het Leger de Heils en stichting HVO-Querido.

Dagopvang elders

Op dit moment worden de Sporthallen Zuid, gelegen in het noordwesten van Zuidas, in gereedheid gebracht voor de ontvangst van de daklozen. Er worden twee ruimten ingericht. De opvang gaat dagelijks open om 16.30 uur en sluit om 09.30 uur. Overdag wordt geen opvang geboden. Dan gaan de gebruikers naar dagopvang elders in de stad. Er is extra aandacht voor toezicht en handhaving in de omgeving. Vooralsnog duurt de opvang in de Sporthallen Zuid tot 6 april 2020.

Twee hallen worden in gereedheid gebracht. Op de zwarte matten komen veldbedden

Begrip

Op dit moment wordt alles in gereedheid gebracht om de 75 daklozen te kunnen opvangen. Wethouder Rutger Groot-Wassink heeft omwonenden per brief geïnformeerd. Hij vraagt er begrip voor dat er geen gesprek met omwonenden is geweest voorafgaand aan dit besluit. ‘Er is nu echter sprake van uitzonderlijke omstandigheden. Het verloop van de epidemie en de snelheid waarmee het Rijk noodzakelijke maatregelen heeft genomen dwingen ons tot direct handelen. De volksgezondheid staat daarbij voorop. Ik vraag uw begrip voor deze ongebruikelijke gang van zaken. Het probleem waar we voor staan is ongekend en vraagt inzet van alle Amsterdammers.’

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met de dagcoördinator op telefoonnummer 06-13278030. Lees ook onderaan dit bericht de brief van wethouder Groot Wassink.

Geef uw mening

Mr. De Bok

Waarom niet proactief inrichten als noodziekenhuis? De locatie is prima, dicht bij VU MC. Kunnen de vluchtelingen mooi even meehelpen in ruil voor de gastvrijheid

fred

wat een kwalijke zaak , hier kan dus nooit meer sport beoefend worden ,? maar het staat toch op de nominatie om gesloopt te worden binnenkort voor nwe woningen worden deze. gasten dan nog gehad en gebracht ook naar de dag opvang ?? waar gaan onze belasting centen in naar toe , ??

Ger

Wat een negativiteit in deze toch al zo zo sombere tijd!