skip to main content

Tussen 17 augustus en 6 september konden bewoners en weggebruikers een digitale enquête invullen over de Wielingenstraat, zodat wij de wensen in kaart kunnen brengen. Rond de 200 mensen gaven hun mening. Wat opviel is dat mensen veel kansen zien voor een verbetering van de verkeersveiligheid. Specifiek vertaalde dit zich bijvoorbeeld in de wens van een vrijliggend fietspad. Ook aan de oversteekplaatsen moet wat gebeuren; deze worden over het algemeen niet als veilig ervaren. Een ander thema dat vaak genoemd werd, is het vergroenen van de straat.

Verder analyseren

We gaan de resultaten nu verder analyseren en kijken hoe we de inbreng van de buurt zo goed mogelijk in het ontwerp kunnen verwerken. Hierbij zijn we natuurlijk ook aan diverse beleidskaders, wettelijke voorschriften en richtlijnen gebonden. In het voorjaar van 2021 verwachten we een voorlopig ontwerp gereed te hebben dat we aan de buurt zullen voorleggen.

Geef uw mening

Gerelateerde artikelen

werken
wonen
2

Vergroening van het noordwestelijk deel van Verdi

In verschillende deelplannen ontwikkelen we het gebied Verdi, dat tussen De Nieuwe Meer en de Amstelveenseweg ligt. Nu werken we aan deelplan 2. Daar willen we het groene karakter versterken. Bewoners vragen zich af hoe we dat doen.
wonen
2

Winnende plannen ‘Buurtbudget Zuid’ bekend

Welke buurtinitiatieven in Zuidas en Buitenveldert worden de komende tijd uitgevoerd? Maar liefst 3.053 bewoners brachten hun stem uit in de finale van Buurtbudget Zuid. Er zijn 7 winnende initiatieven.
wonen

Bewoners willen groener middendeel De Boelelaan

Ruimte voor groen en natuur. Dat is wat bewoners rond het middendeel van de De Boelelaan graag terugzien bij de herinrichting van de straat. Ruim 250 bewoners gaven tot half september 2020 hun mening via een app.
Meer artikelen