Zuidas Leeft

3Violas veroveren harten in Zuidas – en elders

Ze zaten op hun balkons en hingen uit hun ramen. Honderden bewoners van Zuidas genoten tijdens deze bijzondere Koningsdag 2020 van drie violisten die op daken en binnentuinen hun ontroerend mooie repertoire speelden. Velen elders keken mee.

Het optreden van 3Violas tijdens het Grachtenfestival in augustus 2019 – vanuit het nog in aanbouw zijnde nhow Amsterdam RAI hotel – smaakte al naar meer. Dat wij hun zouden vragen om de bewoners van Zuidas tijdens Koningsdag te vermaken, konden we toen in de verste verten niet vermoeden. Koningsdag werd Woningsdag, maar met vier optredens in drie uur tijd zorgden Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller ervoor dat dit bepaald geen straf was. Dankzij het stralende weer was het heerlijk om in het oranjezonnetje naar hun bijzondere composities te luisteren.

Foto: Jan Vonk

Bekijk het optreden bij Intermezzo

Opzwepende muziek

Het eerste optreden was in een daktuin bij het appartementencomplex Intermezzo. Vanaf deze plek konden ook bewoners van Summertime meegenieten. Ze stonden er met een zo klein mogelijke crew, die een livestream verzorgde. Via Vimeo, onze website en social mediakanalen kon de hele wereld meegenieten. Na een kwartier van soms melancholische en dan weer opzwepende muziek namen de 3Violas afscheid van het publiek en verhuisden ze naar de volgende locatie: de binnentuin van Ella. Daar trakteerden ze ook bewoners en voorbijgangers van de De Boelelaan op hun prachtige samenspel. Het gezelschap bezocht daarna nog de binnentuin van Xavier en tot slot de daktuin van de Gershwin Brothers. Bij elkaar volgden enkele duizenden belangstellenden de optredens online.

Foto: Jan Vonk

Nieuwe traditie?

Zo werd Koningsdag 2020, ondanks de trieste aanleiding, een aangename dag in Zuidas. Natuurlijk hopen we dat bewoners volgend jaar weer kunnen gaan en staan waar zij willen. Maar we hopen ook dat dit het begin is van een bijzondere traditie. Koningsdag in Zuidas, dat wil je meemaken.

Foto: Jan Vonk

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

27 april 2020 | 22:07

Margo

Pracht idee dit miniconcertje.
Heb genoten. Nogmaals dank!
Hoop op een vervolg.

Schrijf een reactie
1
+1
28 april 2020 | 11:57

Martina | Amsterdam Zuidas

Dank voor je reactie Margo, fijn te horen dat je genoten hebt. Wij hebben het graag gedaan.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Martina | Amsterdam Zuidas