skip to main content

Vanaf 1 oktober staat het gebouw aan de Fred. Roeskestraat 100 officieel leeg. Omdat het voormalige kantoor niet meer aan de gebruikerswensen van deze tijd voldoet, zal er een grondige make-over plaatsvinden door aannemer G&S Bouw. Het pand blijft ook na de renovatie in gebruik als kantoor. Voordat er met de renovatie gestart wordt, gaan wij de eerste voorbereidende werkzaamheden uitvoeren.

Wat we gaan doen

De komende tijd werken we voornamelijk aan het maken en inrichten van het bouwterrein. Daarnaast leggen we een uitvoegstrook aan vanaf de Amstelveenseweg naar het bouwterrein, zodat het bouwverkeer straks geen gebruik hoeft te maken van de Fred. Roeskestraat. Om ruimte te creëren voor de uitvoegstrook, verschuiven we het fiets- en voetpad. Als in november de bouw begint, zijn er verkeersregelaars aanwezig om het bouwverkeer veilig naar het terrein te leiden. Er is geen aan- en afvoer in de spitstijden in de ochtend en avond.

Wanneer precies

Onze voorbereidende werkzaamheden vinden plaats in twee weekenden: van vrijdag 25 september 21.00 uur tot en met maandag 28 september 06.00 uur en van vrijdag 2 oktober 21.00 uur tot en met maandag 5 oktober  06.00. In het eerste weekend is het fiets- en voetpad aan de oostkant van de Amstelveenseweg afgesloten tussen de Fred. Roeskestraat en Stadionkade. Het voetpad langs het Zuider Amstelkanaal is wel bereikbaar vanaf de Stadionkade over de brug. Doorgaande fietsers en voetgangers leiden we om via de overzijde van de Amstelveenseweg. In het tweede weekend is het fiets- en voetpad open. In beide weekenden is de rechter rijbaan van de Amstelveenseweg afgesloten tussen de Fred. Roeskestraat en Stadionkade.

Drie bomen kappen

In september kappen we daarnaast drie zieke bomen, direct grenzend aan het kantoor. Deze kap was al gepland, maar voeren we nu vanwege de bouwwerkzaamheden eerder uit. Op het terrein van Fred. Roeskestraat 100 kappen we in dezelfde periode vier kleine bomen (waarvan twee dood) in opdracht van G&S Bouw. De kapvergunning voor deze bomen is verleend. De bomen zullen gecompenseerd worden aan de oever van het Zuider Amstelkanaal.

Vervolg werkzaamheden

Medio november start de aannemer met het (inpandige) sloopwerk. vanaf 1 februari 2021 begint de renovatie. Eind 2022 is het kantoorpand gereed.

Geef uw mening

JANNIE V ELST

HOI WAT GAAT HET WORDEN IK WIL HET GRAAG WETEN MVG JANNIE

Marlies | Amsterdam Zuidas

Beste Jannie, het blijft een kantoorgebouw. Eind november publiceren we een vervolgartikel met de impressies hoe het eruit gaat zien.

Gerelateerde artikelen

wonen
11

216 sociale huurappartementen voor starters

Woningcorporatie De Key gaat een woontoren met 216 startersappartementen realiseren. Het zijn de eerste van 2.700 woningen die de komende jaren worden gebouwd nabij de VU. De oplevering van de startersappartementen staat gepland voor 2024.
werken

Nieuwe universiteitsgebouw: nu stil, straks bruisend

Vol trots presenteerde de Vrije Universiteit eind 2019 haar nieuwe universiteitsgebouw, het bruisende gastvrije hart van de campus aan de De Boelelaan. De trots is er nog steeds – en terecht. Maar door corona bruist de bètafaculteit nog niet.
werken
wonen
6

Glijden bij Tripolis Park

Je knippert even met je ogen en opeens staan er twee enorme betonnen torens van 45 meter hoog tussen Tripolis Park en de A10. ‘Doordat we de torens hebben gemaakt met een glijbekisting, waren ze na 18 dagen al klaar’, zegt Henry de Koning.
Meer artikelen