skip to main content

De twee nieuwe voetbalvelden van AFC zijn gereed. Directievoerder Mascha de Haan: ‘Nu mag er dus officieel gespeeld worden. Onofficieel gebeurde dit namelijk ook wel eens.’

De Haan was er niet blij mee, maar vindt het ergens ook wel begrijpelijk dat kinderen de velden al stiekem bespeelden. ‘Blijkbaar is er veel behoefte aan voetbalvelden. En zo’n grote lege vlakte is natuurlijk wel aantrekkelijk. Ook – of misschien wel juist – als er bouwhekken omheen staan.’ Helaas betekende dit wel dat er vaak bouwhekken omlagen of open gebroken waren en dat er herstellende werkzaamheden aan de velden moesten worden uitgevoerd. ‘Dat is natuurlijk niet fijn en bovendien zonde van de tijd en het geld.’

Timelapse van aannemer Sallandse United

Laatste werkzaamheden

Gelukkig zijn deze twee velden nu helemaal klaar. De Haan: ‘Op 16 juli 2020 zijn de allerlaatste werkzaamheden uitgevoerd.’ Dit betrof niet de velden zelf, die waren al in gebruik. ‘Het ging om het ophangen van reclamerails langs de velden.’ De bouwhekken zijn verplaatst, zodat de nieuwe velden echt onderdeel zijn geworden van het sportpark. ‘En met de komst van het nieuwe clubhuis dat ook dit jaar wordt opgeleverd, begint het er steeds mooier uit te zien.’

Planning

Helemaal klaar is het dan overigens nog niet: met het laatste veld wordt gestart als buurman Valley in 2021 gereed is. In totaal gaat het om 5 velden: één werd al in een veel eerder stadium opgeleverd, het nieuwe hoofdveld werd eind 2019 in gebruik genomen, de twee nieuwe velden zijn nu dus gereed.

Geef uw mening

Maurice

When will the new "Maurice Ravellaan" be implemented?

Maurice

Will the 1x remaining old field be removed in the short term; or only once the new 5th field is completed?

Gerelateerde artikelen

reizen

Zuidas verrijkt met designschutting

Voetgangers van en naar station RAI, bezoekers van EMA en hotel Van der Valk en werknemers van de omliggende bedrijven hebben er een attractie bij: een kunstzinnige schutting langs de Tomasso Albinonistraat. De moeite van het omlopen waard.
wonen

ABN AMRO Kunstprijs-winnaar Evelyn Wang in Circl

In Circl.Art, de projectruimte van de ABN AMRO kunstcollectie, is tot en met 11 november 2020 een bijzondere expositie te zien met de titel Photosynthesis. Het werk is van Evelyn Taocheng Wang en gaat over haar zoektocht naar de ideale vrouw.
wonen

11 platanen logeren een jaar bij Van der Valk

Eén voor een zijn de 12 meter hoge platanen voor Valley naar het veldje tussen EMA en Van der Valk verhuisd. Onze groenspecialist Jeroen Assen kijkt terug op een geslaagde operatie.
Meer artikelen
06
november 2020
CIRCL

Expositie Photosynthesis van Evelyn Taocheng Wang. Van 6-11 november.

In Circl.Art, de projectruimte van de ABN AMRO kunstcollectie, is tot en met 11 november 2020 een bijzondere expositie te zien met de titel Photosynthesis. Het werk is van Evelyn Taocheng Wang en gaat over haar zoektocht naar de ideale vrouw. Lees ons artikel.