Zuidas Business District

Voorbereidend werk voor nieuw gebouw VU

Langs de De Boelelaan en naast voetbalclub SC Buitenveldert start de Vrije Universiteit dit voorjaar met de bouw van een nieuw onderzoeksgebouw. In maart en april 2020 voeren we diverse werkzaamheden uit ter voorbereiding hiervan.

We verwijderen het fiets- en voetpad dat langs de voetbalclub ligt tussen de Gustav Mahlerlaan en de De Boelelaan, zichtbaar op de foto boven dit artikel. Ook halen we het riool en de lantaarnpalen weg. De voetbalclub blijft zowel voor fietser als voetgangers bereikbaar gedurende de werkzaamheden en in de periode daarna.

Bomen

Tijdens het voorbereidende werk verwijderen we ook drie bomen, dit om ruimte te maken voor bebouwing. De bomen kunnen helaas niet worden verplaatst. Dit komt doordat ze al eerder verplaatst zijn en een tweede keer niet overleven. De bomen compenseren we via het herplantfonds Zuidas. Dit betekent dat we in het fonds geld storten, zodat we er later bomen van kunnen terugplaatsen. Naar de exacte locatie wordt nog gekeken.

Onderzoeksgebouw VU

Met het nieuwe gebouw neemt de VU een volgende stap in de ontwikkeling en vernieuwing van de bètahuisvesting. Samen met het 0|2 Labgebouw en het Nieuwe Universiteitsgebouw vervangt het onderzoeksgebouw het verouderde wis- en natuurkunde gebouw aan de A.J. Ernststraat, dat in de nabije toekomst grotendeels wordt afgebroken. Op de site van de VU vindt u meer informatie.

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

27 maart 2020 | 16:57

Fred van Ommeren

Mooie ontwikkeling. Wetenschap en sport gaan naast elkaar de toekomst in met goede voorzieningen. Dus ik ben de positieve Fred (in deze)….

Schrijf een reactie
0
+1
12 maart 2020 | 10:33

fred

we blijven maar bouwen , het voetbalveld heeft executie van uitstel maar zal over 2jr er look moeten geloven ,dan wil de VU weer uitbreiden , laat de buitenlandse studenten maar komen en waar gaan die wonen ,zet er dan ook een knappe woontoren naast maar dat heeft die gemeente nog begrepen ,
veel succes

Schrijf een reactie
1
+1
31 maart 2020 | 21:56

Peter

Denk niet dat die studenten dat kunnen betalen. Het is wel een immens duur stuk grond.

Schrijf een reactie
0
+1
10 maart 2020 | 19:37

Bert Bus

Komt dat nieuwe gebouw op het parkeerterrein,waar op de foto die auto’s staan?

Schrijf een reactie
19
+1
12 maart 2020 | 17:10

Lisa | Amsterdam Zuidas

Dag Bert,
Het parkeerterrein wordt het werkterrein en ten zuiden daarvan, langs de De Boelelaan komt de nieuwbouw.

Schrijf een reactie
0
+1
Foto van Lisa | Amsterdam Zuidas