skip to main content

Via een unieke stemcode konden bewoner van Zuidas en Buitenveldert een budget van 100.000 euro verdelen over 24 eerder ingediende initiatieven. Op vrijdag 23 oktober werd bekend welke 7 plannen de meeste stemmen kregen. Stadsdeel Zuid gaat ze uitvoeren.

De meeste stemmen

De meeste stemmen gingen naar het plan ‘Groen visitekaartje Zuidas’, dat ervoor zorgt dat de plantenbakken op de Mahlerlaan een nieuwe invulling krijgen. De bakken staan al een tijd leeg en daar komt nu dus verandering in. Een andere winnaar is ‘Dichtbij in het Park, dichtbij in de Kas’. Bij dit initiatief draait het om maandelijkse, gratis toegankelijke concerten in de Botanische Tuin Zuidas en in het Stadshout Paviljoen (een muziekkiosk van stadshout in het Amstelpark).

Er komt een hondenspeelplaats in Zuidas
Jan Vonk

Bankjes en hondenspeelplaats

In het tuinproject aan het Marius ten Catehof staat het creëren van een gezellige, vertrouwde omgeving centraal waar bewoners zich veilig voelen. Favoriet nummer 6, de buurtbankjes, wordt gerealiseerd in zowel Zuidas als Buitenveldert. Het laatste initiatief dat wordt uitgevoerd is een hondenspeelplaats langs de De Boelegracht. Op deze locatie waar vooral veel gebouwen en weinig groen is, komt een plek waar honden op een veilige manier kunnen spelen. We houden u op de hoogte van de uitvoering van de plannen.

Geef uw mening

Fred

Met andere woorden , de deelraad besluit en strijkt met de eer ! En wacht op een lintje van de Koning Succes

Redactie

O Fred, ouwe mopperkont. Deelraden bestaan al een tijdje niet meer. En als ze nog wel bestonden kregen ze geen lintje. Lintjes zijn bedoeld voor personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt. Dus: wie weet behaagt het Zijne Majesteit de Koning nog wel eens om jou te onderscheiden met een lintje. Succes!

Gerelateerde artikelen

wonen
3

De Fred. Roeskestraat rookvrij verklaard

Na rookvrije kantoorlocaties, stations, sportparken en schoolpleinen komen er steeds meer rookvrije straten. Vanaf vandaag, 26 november 2020, geldt dit ook voor de Fred. Roeskestraat.
wonen

Appartementencomplex The Newton komt naar Kop Zuidas

In 2023 is Kop Zuidas een woongebouw rijker. In The Newton komen 101 moderne en energiezuinige appartementen. Judith Everaers, stedenbouwkundige Kop Zuidas, vertelt hoe de gemeente betrokken is bij het ontwerp en de bouw.
wonen

Hoe blijft de noordkant van Verdi straks bereikbaar?

Bewoners maken zich zorgen over de bereikbaarheid van het noordelijk deel van Verdi, dat we gaan ontwikkelen. Ze zijn bang dat het gebied tussen de Schinkel en de Amstelveenseweg te druk wordt. Antwoorden op de vier meest gestelde vragen.
Meer artikelen