skip to main content

Deze delen van Valley kunnen om technische redenen niet op de betreffende verdiepingen zelf worden gemaakt. Daarvoor steken ze te ver uit buiten de bestaande constructie. Bouwcombinatie Valley Amsterdam zet de stalen kubussen op de grond in elkaar. Een reusachtige kraan hijst ze daarna op hun plek. ‘Daar aangekomen hangen we ze aan boutverbindingen, die al zijn aangebracht in de vloeren van de verdiepingen’, zegt bouwplaatsmanager Ruud van der Thiel. Als de staalskeletten op hun plek hangen, start het storten van de vloer. Zo versmelten deze uitstekende delen geleidelijk met de bestaande constructie. Van de zeven kubussen zitten er nu twee vast.

Alle foto’s zijn van Marcel Steinbach. We volgen de bouw van Valley al vanaf het begin.

Geef uw mening

Richard Bakker

De Zuidas wordt een bijzonder (steden)bouwkundig allegaartje....

Gerelateerde artikelen

3

Enorme poortwachter siert voorplein van de nieuwe rechtbank

Het kunstwerk ‘Love or Generosity’ van Nicole Eisenman is met z’n hoogte van 5 meter niet te missen. Het beeld staat voor de nieuwe rechtbank, op een plein dat vanaf half december 2020 voor iedereen toegankelijk is.
werken
wonen
4

4 op een rij bij Tripolis-Park

De vier kolossen van de toekomstige landscraper van Tripolis-Park zijn af. Met hun statuur zijn ze van veraf te zien. Daarmee is de ‘liggende wolkenkrabber’ nu al een landmark, hoewel de torens zelf straks achter een stalen jas schuilgaan.
werken
wonen

Stalen donut met skybar in Valley

Afgelopen zomer bereikten de drie kernen van Valley hun hoogste punt. Volgende mijlpaal is het bouwen van een stalen frame in de vorm van een donut. Hierin komt een enorme skybar.
Meer artikelen