skip to main content
Ommetje ‘Zuidas in een notendop’: wandelt u mee?

Klik door naar deze pagina om direct naar de wandeling te gaan.

Ton Schaap is stedenbouwkundige en supervisor van Zuidas. Vanaf de gemarkeerde punten die u op uw telefoon ziet, vertelt hij u over de ontstaansgeschiedenis van Zuidas, neemt hij u mee in project Zuidasdok en laat hij weten door welke stad architect Taco Postma zich liet inspireren toen hij zijn ontwerp voor 900 Mahler maakte. De wandeling heeft een lengte van ongeveer 1,7 kilometer en als u de audiotour helemaal uitluistert bent u zo’n 60 minuten onderweg. Tijdens de wandeling bezoekt u 9 locaties waar Schaap meer over vertelt: station Amsterdam Zuid, het Mahlerplein, de Brittenpassage, 900 Mahler, gebouw Ella (sociale woningbouw), The George, Valley (in aanbouw) en de nog te ontwikkelen woonwijk Ravel.

900 Mahler

Favoriete locatie

Ton Schaap is de uitgelezen persoon om u tijdens deze tour te begeleiden. Hij volgt de ontwikkelingen in Zuidas niet alleen al jaren, hij heeft er zelf zijn stempel op gedrukt. Schaap zelf beschouwt het deel van de Gershwinlaan tussen The George en The Gustav als het meest interessante van de route. Hij vertelt u waarom.

The George

Voor wie?

‘Ommetje Zuidas in een notendop’ is de eerste audiotour die we maken. Er volgen er meer, met telkens een ander thema. Deze audiotour neemt u mee naar het verleden, het heden en de toekomst van het gebied. Een mooie instaptour dus. Bovendien een leuk en veilig uitstapje in deze tijd. Loop hem met een vriend die u lang niet gezien heeft, uw partner of een potentiële nieuwe liefde (mocht het wat worden, dan komen we graag langs voor een interview). Veel plezier onderweg.

Geef uw mening

Annemiek

super leuk , ga ik zeker doen!