skip to main content
Dag van de Bouw 2022

Dag van de Bouw 2022

Zaterdag 18 juni is de Dag van de Bouw. Neem een uniek kijkje achter de schermen in Zuidas; het nieuwe centrum van Amsterdam! En maak kennis met dit dynamische gebied waar werken, wonen en leven samenkomen. Start de dag op het Gustav Mahlerplein, pal naast station Amsterdam Zuid, en ga daarna op ontdekkingsreis. Een elektrisch treintje brengt u naar plekken waar je normaal gesproken nooit mag komen. Bekijk bijvoorbeeld de bouw van de nieuwe stationspassage en hoor waarom de A10 hier straks ondergronds gaat. Neem op bouwplaatsen een kijkje onder de grond of bezoek het multifunctionele gebouw Crossover en bekijk Zuidas vanaf grote hoogte.

Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er tal van activiteiten en rondleidingen in Amsterdam Zuidas.

Programma

Zaterdag 18 juni 2022

Rondleidingen Zuidasdok

Alles over de Knopen

Zuidasdok vernieuwt de A10 Zuid. We beginnen bij Knooppunt De Nieuwe Meer. We gaan graag met u in gesprek over onze plannen.
Locatie: paviljoen CIRCL, Mahlerplein
Duur: halfuur

Zuidasdok in 30 minuten

Het is gigantisch en bijna niet voor te stellen. Inderdaad, Zuidasdok: de verbreding en ondertunneling van de A10 Zuid en de bouw van een nieuw station Amsterdam Zuid. In Circl vertellen experts u alles over dit staaltje vakmanschap. En ook over wat er vanaf half juli te gebeuren staat.
Locatie: paviljoen CIRCL, Mahlerplein
Duur: halfuur

Een gat in de A10

Vanaf 22 juli gaat de A10 Zuid 11 dagen achter elkaar dicht. Bij het station graven we er dan een gat in, van zo’n 100 meter lang. Waarom? Kom langs en luister naar de mensen van bouwcombinatie Nieuw-Zuid (en kom eind juli terug om dat gat te zien!).
Locatie: hoek Parnassusweg / Arnold Schönberglaan (werkterrein 1)
Duur: halfuur

Waar gaat die metro heen?

Vanaf 16 juli komt de metrolijn 52 (de Noord/Zuidlijn) een week lang niet aan op station Amsterdam Zuid. Aannemer Heijmans verplaatst dan het complete perron richting de Beethovenstraat. Waarom? En hoe dan? We vertellen het u ter plekke.
Locatie: viaduct Parnassusweg (werkterrein 2)
Duur: halfuur

Reis naar de toekomst

Een groene corridor, dwars door Zuidas. Met in het hart een compleet nieuw station Amsterdam Zuid. Wilt u weten hoe dat eruit gaat zien? Architecten leiden u rond en laten u ter plekke alvast meegenieten.
Locatie: verzamelpunt Mahlerplein
Duur: 1 uur

Fietstocht Kom in de Knoop

Knooppunt De Nieuwe Meer is een spaghetti van autowegen. Die gaan we uit de knoop halen. Fiets mee van station Amsterdam Zuid naar knooppunt De Nieuwe Meer of knooppunt Amstel. En laat u onderweg ook bijpraten over de tunnels waarin de A10 gaat verdwijnen.
Locatie: verzamelpunt Mahlerplein
Duur: 1,5 uur

Rondleidingen Zuidas

Botanische Tuin Zuidas

Een groen pareltje in Zuidas dat u gezien moet hebben. Te bereiken met de groene treinexpress vanaf het Gustav Mahlerplein.
Locatie: Van der Boechorststraat 8 (of vanaf Gustav Mahlerplein met trein)
Duur: halfuur

Kunst in Zuidas

Zuidas staat vol beelden en kunst. Een verrassende tocht met onze kenners, langs bijzondere objecten.
Locatie: verzamelpunt Mahlerplein
Duur: 1 uur

Op zoek naar de Toekan

Hotel Van der Valk Zuidas is in 2021 uitgeroepen tot het Beste Gebouw van 2021. Doe de rondleiding en ontdek zelf waarom dit hotel zo uniek is.
Locatie: Tomasso Albinonistraat 200
Duur: halfuur

Hogelandplein, hoe ziet het er straks uit?

In een wat verborgen hoek van Zuidas ontstaat een prachtige buurt, die Kop Zuidas heet. Natuurlijk hoort bij deze buurt een plek waar buren elkaar kunnen ontmoeten. Daarom leggen we het Hogelandplein aan. Een geweldige speelplek voor kinderen, terwijl volwassenen bijpraten op een van de bankjes. Onze eigen ontwerper vertelt over zijn gedachte achter het plein.
Locatie: Hogelandplein
Duur: 1 uur

Crossover, klim naar de top

Aannemer BAM en ontwikkelaar AM nemen u mee naar het hoogste punt van gebouw Crossover in aanbouw. Kom kijken hoe ze wonen, werken en voorzieningen op een zeer bijzondere manier met elkaar mixen.
Locatie: Hogelandplein
Duur: 1 uur

Valley, architectonisch hoogstandje

Niet te missen, dit ‘verticale dorp’, waar wonen, werken, recreëren én een vallei aan groen samenkomen. Ga met onze rondleider mee naar binnen en ontdek dit on-Nederlandse gebouw.
Let op: hiervoor worden trappen gelopen dus goed ter been zijn is een vereiste.
Locatie: verzamelpunt Mahlerplein
Duur: 1 uur

Architectuur walhalla

Een gids neemt u mee langs de architectonische iconen van Zuidas. We starten in het hart van Zuidas op het Gustav Mahlerplein.
Locatie: verzamelpunt Mahlerplein
Duur: 1,5 uur

Rooftop basketballen

Dat gebouw met die ronde raampjes, misschien hebt u het wel eens gezien. Het telt maar liefst 800 studentenwoningen. Kom tijdens de Dag van de Bouw naar het dak van Ravel Residence (officieel: Student Experience). Geniet van het uitzicht of doe mee met een potje basketbal of voetbal.
Locatie: verzamelpunt Antonio Vivaldistraat 5
Duur: 1 uur

Zuidas Ondergronds

Ieder jaar onze bestseller! Kruip onder de Mahlerlaan en vergaap u aan de enorme tunnel met kabels en leidingen.
Locatie: verzamelpunt Mahlerplein
Duur: 45 minuten

Expo Zuidas en Zuidasdok

Laat u in het circulaire paviljoen Circl bijpraten over alle grote ontwikkelingen in Zuidas. Van nieuwe woonbuurten tot het nieuwe station Amsterdam Zuid. En van de tunnels waarin de A10 komt te liggen tot plannen tot vergroening van het gebied. De expositie is doorlopend te bezoeken (aanmelden is niet nodig).
Locatie: Paviljoen Circl, Mahlerplein

Zuidas in vogelvlucht

Onze directeur neemt u mee in de wereld van Zuidas. Alle ins & outs krijgt u te horen en tegelijkertijd kunt u ook vragen stellen.
Locatie: Paviljoen Circl, Mahlerplein
Duur: 1 uur

Circus Snor

Voor de kleine fans: Circus Snor helpt kinderen (en stiekem ook volwassenen) jongleren, eenwieler fietsen, stokken vangen of kaartjes blazen. (Aanmelden niet nodig).
Locatie: Mahlerplein

Aanmelden

Meld u nu aan voor rondleidingen en activiteiten. U ontvangt daarna een e-mail ter bevestiging met de benodigde informatie.