skip to main content
About us

About us

This website services two organizations: Zuidas and Zuidasdok. The Amsterdam Zuidas Development Office is one of the administrative bodies that make up the City of Amsterdam. The Zuidasdok Project Organization is a joint project by national public works agency Rijkswaterstaat, ProRail, the Amsterdam Regional Authority and the City of Amsterdam. Together we are Amsterdam Zuidas.

Zuidas

De gemeentelijke organisatie Zuidas is verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het gebied Zuidas. De opdracht van de Amsterdamse gemeenteraad is een gemengde stadswijk te ontwikkelen, met een uniek karakter. Deze opdracht ligt onder meer vast in de Visie Zuidas 2016.

Dankzij de strategische ligging, dicht bij Schiphol en bij de Amsterdamse binnenstad, trekt het gebied nationale en internationale bedrijven en instellingen. Daarnaast komen er steeds meer mensen wonen. Deze ontwikkelingen dragen bij aan het voorzieningenniveau. Zuidas wordt steeds levendiger. Zuidas is nog niet af, integendeel. De komende jaren wordt nog volop gebouwd.

Zuidasdok

Daarbij komt dat in 2019 de grootste bouwoperatie uit de geschiedenis van het gebied van start gaat: Zuidasdok. Dit infrastructuurproject in het hart van Zuidas brengt de A10 ondergronds en verbreedt de rijksweg van vier naar zes rijstroken. Boven de grond komt een compleet nieuw station Amsterdam Zuid, een terminal voor al het openbaar vervoer en een geheel nieuw ingericht, groen stationsgebied.

Impressie project Zuidasdok