skip to main content
1000 Mahlerlaan

Tussen de hoge kantoorgebouwen op de Zuidas is een type kantoorgebouw gerealiseerd, dat kleiner in formaat, is en groter in comfort en elegantie. Horeca- en retailruimte en een lobby op de begane grond zorgen voor een levendig en warm welkom en verbinding met het maaiveld.

Een groene binnentuin met terrassen grenst aan de commerciƫle voorzieningen. Het is een helder gebouw met een compact volume. De karakteristieke gevel, die bestaat uit wanden en vloeren van travertin gecombineerd met grote glazen delen, geeft het gebouw een warme uitstraling. Het glas in de gevel heeft verschillende posities in een willekeurig patroon. Aan de west- en zuidgevel zijn een aantal balkons en terrassen gerealiseerd.

Het gebouw is zo ontworpen dat er door een reeks vides en interne trappen tussen de verdiepingen een informele route door het gebouw ontstaat. Het pand heeft een eigen warmte-/koude-installatie waarmee wordt voorzien in de warmte- en koude-behoefte van het gebouw. Deze energiezuinige en duurzame manier van energieopwekking zorgt niet alleen voor een ecologisch verantwoorde footprint en een grote mate van gebruikscomfort, maar ook voor lagere servicekosten. Verder is het gebouw voorzien van vele andere energiezuinige en duurzame oplossingen.

Duurzaamheidslabel

BREEAM Excellent ontwerpcertificaat en een oplevercertificaat.

Bijzonderheden

  • Opgeleverd: 2015
  • Start bouw: 2013
  • Buurt: Mahler
  • Grootte: 9.000m2 kantoor, commerciele ruimte. Onder het gebouw is een parkeergarage en een fietsenstalling.
  • Architect: OeverZaaijer architectuur en stedebouw
  • Opdrachtnemer: G&S Vastgoed
  • Aannemer: G&S Bouw