skip to main content
500 Beethovenstraat

Met een eenduidig en eenvoudig volume is langs de Beethovenstraat een nieuw kantoorgebouw gerealiseerd. Er is voor gekozen om het gebouw qua architectuur naar alle zijden – gracht, straat en tuin – zorgvuldig en gelijkwaardig te benaderen. Het simpele volume is opgebouwd uit glas, chroom en wit natuursteen. Zo is de gevel aan de Gershwinlaan vlak en zijn de balkons op de hoek tussen de De Boelelaan en Beethovenstraat juist scherp en diep.

Dankzij de grote vensters, een entree met luifel en een majestueuze hal is geprobeerd om het gebouw zich op een grootstedelijke manier te laten presenteren aan de straat. De krachtige uitstraling van het kantoorgebouw wordt versterkt doordat de weg naar de binnentuin, een intiem ‘pocketpark’, is voorzien van loggia’s.

500 Beethovenstraat is niet het hoogste gebouw van de Zuidas maar het kantoorgebouw biedt de gebruikers wel een andere kwaliteit. Dankzij de onregelmatige kavelvorm zijn de plattegronden namelijk heel specifiek. In combinatie met de overdadige buitenruimte levert dit een unieke kantooromgeving op.

Bijzonderheden

  • Opgeleverd: 2016
  • Start bouw: 2015
  • Grootte: 7.000 m2 kantoor, commerciële ruimten
  • Opdrachtgever: G&S Vastgoed
  • Architect: Felix Claus Dick van Wageningen architecten, Oz
  • Aannemer: G&S Bouw