skip to main content
De Boelelaan Oost

Het oostelijk deel van de De Boelelaan heeft van de Europaboulevard tot aan de Beethovenstraat een grote opknapbeurt gekregen. Het werk begon in maart 2016 en duurde tot december 2017. De De Boelelaan is nu groener en heeft een gracht gekregen. De doorstroming voor fietsers en automobilisten is verbeterd.

De herinrichting van de De Boelelaan Oost was om meerdere redenen nodig. De doorstroming van het verkeer moest beter. Bovendien was het wegdek verouderd en onderhoud aan het riool noodzakelijk. Om hiervoor ruimte te maken moesten delen van de weg en diverse kabels en leidingen onder de De Boelelaan worden verlegd.

Vier rijstroken, meer groen

Na voltooiing van alle werkzaamheden is de De Boelelaan tussen de Beethovenstraat en de Europaboulevard vier rijstroken breed, twee per richting. De weg is nu voorzien van asfalt dat het verkeerslawaai vermindert. De laan heeft brede nieuwe fiets- en voetpaden. Aan weerszijden van de De Boelelaan staan nieuwe rijen bomen en bevinden zich groene bermen. Aan de noordkant ligt een nieuwe waterpartij: de Buitenveldertsegracht.

Mei 2018

Gerelateerde artikelen

reizen
1

Vanaf 23 juli afsluiting De Boelelaan

Rijdt u vanaf de Amstelveenseweg met de auto richting Zuidas? Houdt u er dan rekening mee dat de De Boelelaan, ter hoogte van de VU, van maandag 23 juli 07:00 uur t/m maandag 3 september 05:00 uur is afgesloten.

De Boelelaan is zo goed als klaar

Na ruim anderhalf jaar verkeershinder komen de werkzaamheden aan het oostelijk deel van de De Boelelaan binnenkort tot een einde. In deze periode is zowel onder als boven de grond hard gewerkt.
reizen

Aanpassing verkeerssituatie De Boelelaan Oost

De herinrichting van de De Boelelaan is bijna klaar. We zijn momenteel nog bezig met de laatste werkzaamheden. Vanaf 24 november verandert de bereikbaarheid. Stukje bij beetje geven we de straat weer terug aan de gebruikers.