De Boelelaan Oost

Het oostelijk deel van de De Boelelaan krijgt van de Europaboulevard tot aan de Beethovenstraat een grote opknapbeurt. Het werk begon in maart 2016 en duurt tot december 2017. De De Boelelaan wordt groener en krijgt een gracht. De doorstroming voor fietsers en automobilisten verbetert.

De herinrichting van de De Boelelaan Oost is om meerdere redenen nodig. De doorstroming van het verkeer moet beter. Bovendien is het wegdek verouderd en is onderhoud aan het riool noodzakelijk. Om hiervoor ruimte te maken moeten delen van de weg en diverse kabels en leidingen onder de De Boelelaan worden verlegd.

Vier rijstroken, meer groen

Na voltooiing van alle werkzaamheden is de De Boelelaan tussen de Beethovenstraat en de Europaboulevard vier rijstroken breed, twee per richting. De weg is dan voorzien van asfalt dat het verkeerslawaai vermindert. De laan heeft brede nieuwe fiets- en voetpaden. Aan weerszijden van de De Boelelaan staan nieuwe rijen bomen en bevinden zich groene bermen. Aan de noordkant ligt een nieuwe waterpartij: de Buitenveldertsegracht.

Voordat het zover is, moet veel werk worden verzet. Dat gaat behoorlijk wat hinder opleveren, zeker voor automobilisten in de spits. De weg is versmald en er gelden omleidingsroutes, ook voor fietsers en voetgangers.

Het werk moet in december 2017 klaar zijn. Maar het plannen van werk op drukke wegen en kruisingen is ingewikkeld. Ook kunnen weersomstandigheden de voortgang beïnvloeden. Het echte werk kan dus afwijken van de planning.

De Boelelaan, september 2017

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel