skip to main content
De Boelelaan Oost

De herinrichting van de De Boelelaan Oost was om meerdere redenen nodig. De doorstroming van het verkeer moest beter. Bovendien was het wegdek verouderd en onderhoud aan het riool noodzakelijk. Om hiervoor ruimte te maken moesten delen van de weg en diverse kabels en leidingen onder de De Boelelaan worden verlegd.

Vier rijstroken, meer groen

Na voltooiing van alle werkzaamheden is de De Boelelaan tussen de Beethovenstraat en de Europaboulevard vier rijstroken breed, twee per richting. De weg is nu voorzien van asfalt dat het verkeerslawaai vermindert. De laan heeft brede nieuwe fiets- en voetpaden. Aan weerszijden van de De Boelelaan staan nieuwe rijen bomen en bevinden zich groene bermen. Aan de noordkant ligt een nieuwe waterpartij: de Buitenveldertsegracht.

2015
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2016
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2017
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2018
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
bomenkap
zuidzijde verplaatsen fietsvoetpaden
noordzijde ondergronds werk
noordzijde aanleg Buitenveldertsegracht
noordzijde werk aan de rijbaan
zuidzijde werk aan de rijbaan
bomen planten bloembollen en gras inzaaien
De Boelelaan, september 2017

Gerelateerde artikelen

De Boelelaan is zo goed als klaar

Na ruim anderhalf jaar verkeershinder komen de werkzaamheden aan het oostelijk deel van de De Boelelaan binnenkort tot een einde. In deze periode is zowel onder als boven de grond hard gewerkt.
reizen

Aanpassing verkeerssituatie De Boelelaan Oost

De herinrichting van de De Boelelaan is bijna klaar. We zijn momenteel nog bezig met de laatste werkzaamheden. Vanaf 24 november verandert de bereikbaarheid. Stukje bij beetje geven we de straat weer terug aan de gebruikers.
werken

120 iepen klaar voor de De Boelelaan Oost

Ze zijn opgegroeid in de Bomentuin van Zuidas, volgende week verhuizen 120 iepen naar de berm van de De Boelelaan Oost. De bomen gaan de weg, na een lange periode van bouwellende, omtoveren tot een echte laan. Meer groen volgt.
Meer artikelen