skip to main content
Habitat Royale

In de buurt Beethoven komt woongebouw Habitat Royale. Het krijgt 94 koopappartementen in het hogere segment, een kinderdagverblijf, een orangerie en horeca. Het gebouw heeft een opvallend organisch en natuur-inclusief ontwerp, en is bijzonder duurzaam. De bouw start naar verwachting in het derde kwartaal van 2024. De oplevering is dan eind 2026.

Geschakelde torens

Er komen zes verschillende types appartementen, verdeeld over vier geschakelde torens van maximaal acht verdiepingen hoog. De centrale hoofdentree komt aan het Beethovenplein en leidt direct naar de lobby. Vanuit de lobby zijn het atrium, het kinderdagverblijf en een orangerie met expositieruimte bereikbaar, evenals een klein terras. De daken krijgen tuinen. Onder het gebouw komen een parkeergarage en een fietsenstalling.

Verbinding met het park

Het gebouw wordt als het ware toegevoegd aan het landschap, en staat zichtbaar in verbinding met het park. Met de groene inrichting, zowel rond het gebouw als op en aan het gebouw zelf, wordt biodiversiteit gestimuleerd. Het wordt een sculpturaal gebouw dat vanuit het midden naar vier gebouwdelen uitwaaiert en dat zowel de bewoners als flora en fauna een gezonde leefomgeving biedt.

Biodiversiteit

Habitat Royale is een ‘biodivers net gain’ gebouw: het levert meer biodiversiteit op dan het ontneemt. Ook is het een CO2-negatief gebouw: het slaat meer CO2 op dan het uitstoot. Daarnaast wekt het gebouw meer dan twee keer zo veel energie op als het verbruikt. En ten opzichte van de situatie nu komt er een meer divers en verbonden landschap terug, met meer schuil-, nestel- en foerageerplekken voor dieren.

Realisatie

  • Ontwikkelaar: KondorWessels Vastgoed
  • Architect: Mecanoo
  • Landschapsarchitect: BOOM Landscape; ARUP

Gerelateerde artikelen

18

Voorlopig ontwerp klaar voor terrein bij Beatrixpark

Het gebied tussen Kapel & Convict en de gebouwen van AkzoNobel, Stibbe en het St. Nicolaaslyceum krijgt de komende jaren een nieuwe inrichting. Het voorlopig ontwerp voor de openbare ruimte is klaar. Het wordt groen en parkachtig.
6

Middenfietspad Beatrixpark weg vanwege woningbouw

Vanaf 9 oktober verwijderen we het fietspad dat vanaf de Beethovenstraat, tussen de kantoren van Stibbe en AkzoNobel door, naar het Beatrixpark loopt. Het fietspad loopt nu dwars over het terrein waar we de komende jaren woningen gaan bouwen.
21

Natuurinclusief wonen aan het Beatrixpark

Direct aan het Beatrixpark realiseert KondorWessels Vastgoed 94 woningen. In het woongebouw, genaamd Habitat Royale, staat de woonkwaliteit van álle bewoners voorop: mensen, flora en fauna. De bouw start in het derde kwartaal van 2024.