skip to main content
Riv

De locatie van woongebouw Riv op de Kop van Zuidas, tussen de levendigheid van De Pijp en de Rivierenbuurt, omgeven door het groen en door de ruimte van de Amstel, vormde de basis van het ontwerp. De verspringende blokken in de gevel zorgen voor licht en zicht in de woningen, creëren royale buitenruimtes en geven privacy. Ook verwijst de materialisatie van de rode bakstenen naar de architectuur van de Amsterdamse School die zo kenmerkend is voor Oud-Zuid en de Rivierenbuurt.

Het ontwerp beslaat twee kavels. Het appartementencomplex met gezinswoningen bestaat enerzijds uit een koop en anderzijds uit een huurgedeelte, die qua architectuur als één gebouw lezen. Het huurcomplex heeft een lange gevel op zowel het noorden als het zuiden. De buitenruimten op de verdiepingen zijn op het zuiden georiënteerd. De slaapkamers zijn aan de noordgevel gelegen aan de binnentuin, evenals de ontsluiting door middel van de galerij. De woningen op de begane grond hebben een terrastuin aan de binnentuin en worden ontsloten via de openbare weg. Onder de huurwoningen zijn een gezamenlijke fietsstalling en de bergingen gesitueerd.

Het complex heeft hoge entrees en grote portieken. Tegelijkertijd is het toegankelijk: de detaillering en de verspringende gevel geven het forse bouwvolume een schaal die aansluit bij de menselijke maat.

Bijzonderheden

  • Start bouw: 2015
  • Opgeleverd: 2017
  • 44 koopappartementen
  • 23 vrije sector huurwoningen
  • Architect: NEXT Architects
  • Ontwikkelaar: COD

Gerelateerde artikelen

wonen
13

Kop Zuidas: bouwen aan een duurzame wijk

In Kop Zuidas, de noordoostelijke punt van Zuidas tussen de A10, RAI en begraafplaats Zorgvlied, wordt volop gebouwd. Er ontstaat een duurzame, groene en waterneutrale wijk, met een aantrekkelijke openbare ruimte, waaronder het nieuwe Hogelandplein.
reizen
1

Veel werkzaamheden op stapel in Kop Zuidas

Drie bouwprojecten gaan binnenkort van start in Kop Zuidas: het hoofdkantoor van Suitsupply, het appartementencomplex SUD en de vestiging van zorginstelling Cordaan. Volgend jaar komt daar nog het complex Crossover bij.
reizen

‘Een verademing om op de fiets naar het werk te kunnen’

Na 26 jaar in warme buitenlanden te hebben gewoond, keerden Willy de Jong en Tony Izelaar vorig jaar terug naar Amsterdam. Ze kochten een appartement in Zuidas, waarin ze in juli hun intrek namen.