skip to main content
Werk aan de weg 2023

Werk aan de weg 2023

Komende periode voert Zuidasdok in en rondom station Amsterdam Zuid veel werkzaamheden uit. We schuiven dakdelen voor de Brittenpassage naar hun definitieve plek. We werken in de grond met groutankers, kabels en leidingen en damwanden. En in de Minervapassage bouwen we een nieuwe Tickets en Service balie voor de GVB. Het werk veroorzaakt hinder voor omwonenden en passanten in de vorm van geluid, trillingen, afsluitingen en omleidingen. Een overzicht:

Afsluiting Parnassusweg (stad uit) voor autoverkeer

24 juli – 1 oktober

Voor een extra metroviaduct (M52, Noord/Zuidlijn) bouwen we fundering en een steunpunt op de Parnassusweg. Daarom leiden we auto’s en bussen op de Parnassusweg, richting het zuiden (Amstelveen) 2 maanden om via de Strawinskylaan, Beethovenstraat en de De Boelelaan terug naar de Parnassusweg. Fietsers en voetgangers kunnen in twee richtingen gebruik blijven maken van de Parnassusweg.

Omleiding Parnassusweg

Afsluiting Matthijs Vermeulenpad

1 augustus – 30 september

Voor de toekomstige bouw van de snelwegtunnel verwijderen we doordeweeks tussen 07.00 en 19.00 uur leidingen en groutankers uit de ondergrond en brengen we damwandplanken de grond in. Dit kan hoorbaar zijn in de directe omgeving. Op het Matthijs Vermeulenpad zijn daarvoor alle fietsenrekken verwijderd, er kan niet meer worden geparkeerd. Verwijderde fietsen gaan naar het fietsdepot Amsterdam.

Afsluiting Matthijs Vermeulenpad

Versmalling en werkzaamheden in stationspassage

14 augustus – eind oktober

We werken tussen de entree van de Minervapassage (ingang station Amsterdam Zuid aan het Zuidplein) en de eerste rij metropoortjes, aan de bouw van het nieuwe GVB Ticket & Service kantoor.

Reisadvies

Heeft u vragen over uw reis tijdens deze werkzaamheden? Maak dan gebruik van de route apps WAZE of TomTom GO of van de persoonlijke service Ask&Go. Elke vraag over het rijden en reizen, per auto of OV, kunt u Ask&Go Zuidasdok stellen via Whatsapp. Dat kan op deze manieren: