Wonen

Zuidas krijgt een steeds gevarieerder woningaanbod: van sociale huurwoningen, studentenhuisvesting, koop- en huurappartementen in het midden- en dure segment tot en met luxe penthouses. Voor alle woningtypen geldt dat we inzetten op hoge kwaliteit: veel licht, hoge plafonds, weinig onderhoud, energiezuinig, liften, berging en inpandige parkeergelegenheid.

Zuidas ontwikkelt zich tot een populaire, internationale woonwijk, met bijzondere aandacht voor architectuur, een groene openbare ruimte en een hoog voorzieningenniveau. Momenteel (2017) telt Zuidas circa 2.300 woningen (2017). In 2030 zijn dat er 7.000 woningen.

Foto bij Wonen
Vissen in Zuidas
Foto bij Wonen
Spelen in Zuidas

Gemengde wijk

We werken aan gemengde woonmilieus, die passen bij de identiteit van Zuidas én bij de Amsterdamse traditie van gemengde wijken. Zo bieden we ruimte aan starters en studenten, die vaak vooral tijdelijk ergens wonen. En aan kopers die zich vaak meer binden aan een wijk en eerder geneigd zijn te investeren in hun woning en woonomgeving. De aanwezigheid van studenten vinden we belangrijk, omdat studenten zorgen voor levendigheid op straat en de internationale uitstraling vergroten.

De ambitie is om van Zuidas een geliefd woongebied te maken voor jong en oud. Een wijk met een grote verscheidenheid aan nieuwe, lichte woningen in een hoogstedelijke omgeving en met een moderne en kosmopolitische sfeer.

Belangstelling voor wonen in Zuidas?

Bekijk de woningbouwprojecten en makelaars.

Foto bij Wonen
Genieten bovenop Ravel Residence
Foto bij Wonen
Brunchen op een roze balkon van Summertime