skip to main content
Zuidas Zomer Keet

Zuidas Zomer Keet

Vanaf 16 juli 2022 zijn er veel werkzaamheden aan de zuidkant van Amsterdam. Dat levert overlast op, maar er valt ook wat te beleven. Vanuit de Zuidas Zomer Keet op het Mahlerplein is er van alles te doen. Een bezoekje waard.

Van 12 juli tot en met 4 augustus: de Zuidas Zomer Keet

Het Mahlerplein ligt pal naast station Amsterdam Zuid. Daar staat vanaf dinsdag 12 juli de Zuidas Zomer Keet. U kunt er terecht voor meer informatie over de ingrijpende werkzaamheden die we uitvoeren. Eerst aan de metro en meteen daarna onder de A10 Zuid en twee treinsporen.

Van alles te beleven

Tegelijkertijd maken we van de nood een deugd. Er is namelijk van alles te beleven op en rond de Zuidas Zomer Keet. Een professionele fotograaf geeft u een gratis workshop architectuurfotografie, we bezoeken Valley, kijken onder de A10 en nog veel meer. U bent van harte welkom, alle activiteiten zijn gratis.

Workshop architectuurfotografie

Bekijk het programma en meld u aan

Open de Keet! Met Skate

De Skate Heroes zorgen om 12 uur voor een feestelijke opening van de Zuidas Zomer Keet. Wees erbij op het Gustav Mahlerplein.
Datum: 12 juli
Vrije inloop

Workshop: schiet het Perfecte Plaatje

Onze topfotograaf Jan Vonk verzorgt twee gratis minicursussen architectuurfotografie: een met fototoestel en een met de mobiele telefoon. Loop mee met Jan en zie Zuidas door de lens van een professional.
Datum: 12 juli
Aanmelden

Het verticale dorp Valley

Zelfs internationale delegaties komen speciaal naar Zuidas om deze creatie van architect Winy Maas te bewonderen. Deze rondleiding mag u niet missen. Met onze gids gaat u de vallei op en het atrium in.
Datum: 14, 19 en 26 juli, 2 augustus
Aanmelden

Rondleiding architectuuricoon Valley

Reis naar de toekomst

Waarschijnlijk heeft u tot nu toe niet veel gemerkt van het enorme project Zuidasdok, maar dat komt nog wel. Ondertussen gunnen we u alvast een blik in de toekomst. Met onze architecten, die het eindplaatje al helemaal voor zich zien. Neem een kijkje in hun hoofd, met behulp van uw mobiele telefoon.
Datum: 18 en 28 juli, 2 augustus
Aanmelden

Komt dat zien, een gat in de A10

Normaal raast u er overheen, maar vanaf 22 juli even niet. We graven de A10 Zuid ter hoogte van station Amsterdam Zuid over een afstand van 100 meter helemaal af. Dat levert hinder op, maar als u komt kijken begrijpt u waarom we dat doen. En u ziet een indrukwekkend staaltje vakwerk.
Datum: 25 en 28 juli, 1 augustus
Aanmelden

Alles over Zuidas: spreek onze directeuren

Alles over de wijk Zuidas uit de eerste hand. Vraag Zuidas-directeuren David van Traa (25 juli) of Pieter Jan Jongen (26 juli) het hemd van het lijf.
Datum: 25 en 26 juli
Aanmelden

Alles over Zuidasdok: spreek onze directeur

Alles over het infrastructurele project Zuidasdok uit de eerste hand. Vraag Zuidasdok-directeur Hans Ruijter het hemd van het lijf.
Datum: 28 juli
Aanmelden

Workshop Bouw mee aan de toekomst van Zuidas

Wij bouwen aan de stad van de toekomst. Bouw je mee? Doe inspiratie op bij de maquette in het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum, en bouw daarna in een groep een maquette van de stad van de toekomst. Voor jongeren vanaf 8 jaar.
Datum: 15 juli
Aanmelden

Met Gijs op de fiets, hoe vind je zoiets

Fietsen is leuk, fietsen door Zuidas is leuker. En fietsen door Zuidas met Gijs is het allerleukst. Onze voorlichter vertelt je onderweg alles.
Datum: 21 juli
Aanmelden

Speel een spel

Een spelletje spelen is altijd leuk. Kom langs op het Mahlerplein en doe je ding.
Datum: 22 juli
Vrije inloop

Beschilder de A10!

Haal de A10 in huis… als zelfgemaakt kunststukje! Voor verf en kwasten zorgen wij. Wie weet is dit aandenken straks een collectors item!
Datum: 29 juli
Aanmelden

A10 bingo met silent disco

Donderdag 4 augustus zit het werk erop, auto’s en treinen rijden weer normaal. Tijd voor een slotfeestje bij de Zuidas Zomer Keet. Er mag worden gedanst.
Vrije inloop

Informatie

Waar: Gustav Mahlerplein (naast station Amsterdam Zuid)
Wanneer: van 12 juli t/m 4 augustus 2022
Geopend op: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Tijden: tussen 10.00 en 16.00 uur