skip to main content
Zomerwerkzaamheden A10 Zuid

Zomerwerkzaamheden A10 Zuid

De A10 Zuid (zuidzijde) verandert deze zomer in een grote bouwplaats. Van 22 juli tot 3 augustus 2022 vinden er grootschalige werkzaamheden plaats.

Wat gaan we doen?

In 11 dagen tijd brengen we 135 funderingspalen in de grond en zo’n 340 ton damwand voor de bouw van de tweede passage voor station Amsterdam Zuid, de Brittenpassage. Om de fundering te kunnen bouwen, moeten we de A10 Zuid over een lengte van zo’n 100 meter afgraven – en dat betekent hinder.

Afsluiting snelweg

Voor de bouwwerkzaamheden moeten de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht zijn afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. Deze afsluiting start op vrijdag 22 juli om 22:00 uur en eindigt op woensdag 3 augustus voor de ochtendspits. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5.

De omleiding van 22 juli tot 3 augustus 2022

Bereikbaarheid station

Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein met een aangepaste dienstregeling. De metro en bus rijden volgens de normale dienstregeling.

Hoe te rijden en reizen?

Hoewel de afsluiting plaatsvindt in de verkeersluwe vakantie, moeten automobilisten rekening houden met een extra reistijd oplopend tot een uur. De omleidingsroutes A5 en A9 hebben onvoldoende capaciteit voor het extra verkeer. We adviseren automobilisten om in deze periode thuis of elders te werken, maar moet u toch de weg op, maak dan gebruik van de service Ask&Go. Elke vraag over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden kunt u Ask&Go Zuidasdok stellen via Whatsapp, dat kan op deze manieren:

Zuidasdok vernieuwt

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. De bouw van de tweede stationspassage; de Brittenpassage is een belangrijke stap om de capaciteit van het drukke station Amsterdam Zuid uit te breiden. Dit station is na de totale vernieuwing in reizigersaantallen vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal. De bouw van een nieuwe stationspassage is een megaklus. Bekijk hoe we dat doen in deze video.