skip to main content

Valley will be a real eye-catcher thanks to its daring and individualistic architecture. The building, whose flourishing patios create a striking green ‘facade-landscape’, will accommodate offices, residences and facilities. It will be located on Beethovenstraat, opposite ABN AMRO and next to Sportpark Goed Genoeg (AFC).

Valley helps to fulfil the municipality’s desire to develop a multifaceted city district for people to live, work and visit. From the ground floor to the seventh floor, the building will accommodate offices, cultural facilities, retail, catering facilities and access to the residential towers. The residential section – starting on the eighth floor – will feature 196 apartments varying in size from 55m² to 700m², practically all of which will be for rent.

The main feature of the design is the overwhelming abundance of greenery, which combines with the stone finishing to give it the look and feel of an exuberant green valley. The courtyard garden – situated on the lower storeys of the building and accessible to all – amplifies this effect even further. The different levels of the courtyard garden are linked by staircases.

Schedule

2016
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2017
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2018
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2019
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2020
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
2021
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Dam walls and foundation piles
Excavation of the construction pit
Start to delivery phase

Parties involved

Valley will be developed by OVG Real Estate. The building was designed by architect Winny Maas (MVRDV) and the greenery is to be designed by Piet Oudolf. The Valley Amsterdam consortium (Boele & Van Eesteren and G&S Bouw) will be responsible for the construction work and the complex is owned by the RJB Group.

Sustainability

Valley will incorporate the very latest insights in the fields of sustainability, technology and health. The building has an energy performance coefficient of -0.30. This coefficient expresses the energy efficiency of the building in question and the negative score shows that over the course of a year, the energy generated by the building exceeds the amount of energy used. Furthermore, Valley has achieved a score of 8 on the GPR Building scale. GPR Building is a software tool that measures the sustainability of all stages of a construction project from design to completion.

Additional information

  • 75,000m² gross floor area
  • Max. height of building: 100 metres
  • 196 apartments ranging from 55m² to 700m² in size
  • Three-storey underground car park with 375 car parking spaces
  • Space for 1,850 bicycles

More information

20201113 valley [marcel steinbach]_MST9154 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9149 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9134 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9129 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9128 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9127 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9122 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9120 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9112 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9105 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9102 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9100 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9095 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9094 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9092 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9087 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9086 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9084 20201113 valley [marcel steinbach]_MST9083 20201105 valley [jan vonk]the valley-129867_da 20201105 valley [jan vonk]the valley-129860_da 20201105 valley [jan vonk]the valley-129841_da 20201105 valley [jan vonk]the valley-129838_da 20201105 valley [jan vonk]the valley-129832_da 20201105 valley [jan vonk]the valley-129831_da

Gallery

Above a selection of images. The complete archive of images is available in our gallery.

See all images

Related articles

Valley on film

Valley is gradually taking shape – the unique design is increasingly making its mark on the horizon. The Valley Amsterdam construction consortium recently published a video focusing on the building worker.

Hanging seven cubes onto Valley

Valley has now become an unmissable eye-catcher in Zuidas. In mid-June, an extraordinary job was on the schedule. The Valley construction consortium started work hanging and fitting seven large protruding parts onto the building. Our photographer was on hand to capture it.

Valley project reaches new heights

The builders working on the Valley project are currently working on both the shell of the building and on the interior. ‘Under the current circumstances, it’s pretty remarkable that our team of 150 is still working as normal’, says site manager Ruud van der Thiel.
More posts