skip to main content
Bijna alle bezwaren tegen Zuidasdok ongegrond verklaard
Artist Impression Zuidasdok

Hoe verder?

We krijgen 16 weken de tijd om de Raad van State om deze ‘gebreken’ in het tracébesluit te herstellen. De overgebleven bezwaarmakers krijgen vervolgens 4 weken de tijd om zienswijzen in te dienen. Als dat gebeurd is, laat de Raad van State hoe de procedure verdergaat.

Zienswijzen en beroepen

In 2015 lagen de ontwerpen van het Tracébesluit en het Bestemmingsplan Zuidasdok ter inzage, destijds zijn 176 zienswijzen ingediend. Naar aanleiding hiervan is de projectorganisatie met veel van de indieners in gesprek gegaan. Dat heeft geleid tot een aanscherping van de plannen. De Amsterdamse gemeenteraad en de minister van Infrastructuur en Milieu hebben de plannen vervolgens in 2016 vastgesteld. Wie het niet eens was met deze besluiten kon beroep instellen bij de Raad van State. Uiteindelijk zijn beroepen van 16 bezwaarmakers behandeld.

Meer informatie

Lees de volledige uitspraak van de Raad van State. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. Dit kunt u doen door een reactie achter te laten onder dit artikel, ons te bellen op 0800 5065 of door te mailen naar contact@zuidas.nl.

Geef uw mening