skip to main content
Zuidasdok
3

Zuidasdok rapporteert over tweede helft 2023

De opdrachtgevers van Zuidasdok hebben de Amsterdamse gemeenteraad en de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van Zuidasdok in de tweede zes maanden van 2023. U leest hier de samenvatting.

Veel werk aan Amsterdams wegennet in 2024

Amsterdam staat een jaar vol werkzaamheden aan wegen, bruggen en het spoor te wachten. Aan de zuidkant werkt Zuidasdok aan de bereikbaarheid. Elders gaan Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam aan de slag. ‘Dit jaar is nog relatief rustig.'

Zuidasdok

Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en van het noordelijk deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.

Lees meer
1

Tijdelijk extra avondwerk Brittenpassage

Van 13 mei tot eind november 2024 werken we dagelijks tot 23.00 uur door aan de Brittenpassage, de extra reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid. Ook iedere zaterdag. Dat is nodig om de passage volgens planning uiterlijk in 2027 te kunnen openen.
2

Zomerwerk Amsterdam Zuid werpt schaduw vooruit

Vanaf 13 mei 2024 beginnen in station Amsterdam Zuid de voorbereidingen voor het ingrijpende werk dat deze zomer plaatsvindt. Ze gaan zorgen voor hinder in de bestaande stationsentree, de Minervapassage. Zo verdwijnt een aantal metropoortjes.
7

Oog voor leefomgeving knooppunt De Nieuwe Meer

In de tweede helft van 2024 start de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. Dat doen we het liefst met zo min mogelijk uitstoot. En met oog voor mens, plant en dier. Hoe krijgt de natuur een plek in dit grootschalige project?
2

Tweede dakdeel Minervapassage in de steigers

Tussen de glazen perronkappen van station Amsterdam Zuid bouwen we aan (weer) een dakdeel. De gigantische betonnen plaat vormt straks een deel van het nieuwe dak van de bestaande reizigerspassage. In augustus 2024 schuiven we ‘m op zijn plek.
8

In 2024 acht weekendafsluitingen A10 Zuid

Tussen eind juni en half december 2024 zijn de A10 Zuid en/of A4 acht weekenden afgesloten. Deze afsluitingen zorgen voor ernstige verkeershinder en langere reistijden. We informeren u over deze werkzaamheden en de mogelijke omleidingsroutes.

Driedaagse proef beperkte toegang Minervapassage

Op 16, 17 en 18 april 2024 hebben we een van de twee zuidelijke toegangstunneltjes van de Minervapassage afgesloten. Dat doen we om nu alvast te weten te komen wat er gebeurt als we de passage vanaf medio 2025 voor langere tijd deels afsluiten.

Projecten Zuidasdok

Lees meer

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten