skip to main content
Zuidasdok
5

Minister en wethouders bevestigen belang Zuidasdok

De Tweede Kamer en gemeenteraad van Amsterdam zijn per brief geïnformeerd over de voortgang van Zuidasdok. Dit volgt op een eerdere toezegging om voor de zomer met informatie te komen over de uitkomsten van een onderzoek naar versoberingen.

Fietspaden rond de Schinkelbrug: nu en straks

De reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer gaat in de tweede helft van 2024 van start. Daardoor verdwijnen enkele fietsroutes – soms tijdelijk, soms definitief. Uiteindelijk komt daar een snelle fietsverbinding over de Schinkel voor terug.

Zuidasdok

Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en van het noordelijk deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.

Lees meer
4

Werk aan talud voor verbreding A10 Zuid

Voor de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer werken we de komende periode ter hoogte van tennispark Joy Jaagpad. We graven hier in het talud van de A10 Zuid, waarna we de grond verstevigen. Zo maken we ruimte voor de snelwegverbreding.

A10 Zuid naar Hengelo/Utrecht een weekend dicht

Van vrijdag 28 juni tot maandagochtend 1 juli 2024 is de A10 Zuid richting Hengelo/Utrecht afgesloten. We bouwen dan de bestaande spitsstrook om tot een permanente rijstrook. De extra reistijd kan oplopen tot een uur.

6 juli: minder metro’s door werk damwanden

Op zaterdag 6 juli 2024 rijden geen metro’s tussen station Amsterdam Zuid en de Amstelveenseweg. We brengen dan damwanden de grond in vlak bij de metrosporen. Er rijden wel pendelbussen tussen de twee metrostations.
2

24 juni: extra inloopbijeenkomst zomerwerk

Op maandag 24 juni 2024 is er een extra inloopbijeenkomst over de werkzaamheden van Zuidasdok vanaf de zomer. U bent welkom in ons informatiecentrum, tussen 18.00 en 19.00 uur. Eerder kondigden we al twee bijeenkomsten aan op dinsdag 25 juni.
4

Bouwen aan de ‘zomerdoorbraak’ van de Brittenpassage

In 2027 zetten we een grote stap in de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Dan opent de extra reizigerstunnel, de Brittenpassage. Die is grotendeels al uitgegraven. In de zomer doen we het laatste stuk, met de ‘doorbraak’ als kers op de taart.
21

Zo gaat de nieuwe Brittenpassage eruitzien

Begin 2027 opent de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, de Brittenpassage. Technisch Manager Station Marianne van Lochem en haar team hebben over alles nagedacht: van de materiaalkeuze tot de locatie van de poortjes.

Projecten Zuidasdok

Lees meer

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten