skip to main content
Zuidasdok

12 juni: stationstoegang Parnassusweg 13 weken dicht

Vanaf 12 juni tot begin september 2023 is de stationstoegang in de Parnassusweg afgesloten. We verwijderen dan pal voor de opgang ondergrondse leidingen. Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar via de ingangen aan het Zuid- en Mahlerplein.
3

Niet alle groen is welkom in Zuidas

In Zuidas zijn we trots op ons groen. Het verhoogt de leefbaarheid in het gebied en helpt een handje bij hevige regenbuien of extreme temperaturen. Maar de Japanse duizendknoop zien we liever gaan dan komen. ‘Niet alle groen is welkom.’

Zuidasdok

Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en van het noordelijk deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.

Lees meer
4

A10 acht dagen dicht: ‘Afstemming is cruciaal’

Bouwmanager Jeroen Monnik is verantwoordelijk voor het plaatsen van het dak voor de nieuwe stationspassage van Amsterdam Zuid in augustus 2023. We sluiten daarvoor de A10 Zuid acht dagen lang af. ‘Op 14 augustus moet alles weer rijden.’

9 t/m 11 juni: opnieuw omleiding stationspassage

In de Minervapassage, de bestaande entree van station Amsterdam Zuid, vervangen we het dak. In de avond van 9 juni 2023 schuiven we een deel van het nieuwe dak op zijn plek. Van 9 t/m 11 juni geldt daarom opnieuw een omleiding in de passage.
2

9 juni: passage station Amsterdam Zuid krijgt nieuw dak

Vanaf vrijdagavond 9 juni 2023 is er spektakel bij station Amsterdam Zuid. We schuiven een reusachtig deel van het nieuwe dak voor de stationsentree – de Minervapassage – op zijn plek. Ook u kunt deze operatie live bijwonen. Meldt u zich aan.
8

Loodzwaar precisiewerk bij station Amsterdam Zuid

Tussen 5 en 14 augustus 2023 gaan de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht dicht. Ook rijden er minder treinen. We schuiven dan twee dakdelen op hun plek voor de extra reizigerspassage van station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. Hoe doen we dat?
12

Parnassusweg-stad-in twee weekenden afgesloten

Vanwege bouwwerkzaamheden is de Parnassusweg richting stad afgesloten voor auto- en busverkeer in het laatste weekend van mei en het eerste weekend van juni 2023. In de zomer volgt een afsluiting voor autoverkeer stad-uit van ruim twee maanden.
1

Verhoging passage station Amsterdam Zuid gestart

Op 5 mei 2023 startten we met het vervangen van het dak van de huidige passage van station Amsterdam Zuid. Deze wordt in de toekomst veel hoger en breder dan nu. Daarom sloopten we nu een deel van het bestaande dak. Een beeldverslag.

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten