skip to main content
Zuidasdok
Array

Verplaatsing bushalte bij A10/Amstelveenseweg

Vanaf 22 juli 2024 richten we een bouwterrein in aan de zuidkant van de A10, tussen de Amstelveenseweg en het Piet Kranenbergpad. Daarvoor wordt de aanwezige busbaan tijdelijk verlegd naar het Skûtsjespad – inclusief de bushalte.
5

Weekendwerk 12-15 juli in beelden

Op vier locaties tussen de Beethovenstraat en de Parnassusweg werkten de mensen van Bouwcombinatie Nieuw-Zuid (Boskalis, Mobilis en Van Gelder) in het weekend van 12-15 juli 2024 hard aan het meest noordelijke metrospoor. Een beeldverslag.

Zuidasdok

Zuidasdok is een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland. Het project zorgt voor een betere bereikbaarheid van Amsterdam en van het noordelijk deel van de Randstad, zowel over de weg als met het openbaar vervoer. Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.

Lees meer

15 juli: A10 Zuid ’s avonds dicht voor spoedreparatie

Op 15 juli 2024 vanaf 20.30 uur is de A10 Zuid richting Schiphol/Rotterdam afgesloten vanwege een spoedreparatie. Het verkeer wordt omgeleid via de A2 en A9. Door werkzaamheden in het weekend is er schade aan de snelweg bij station Amsterdam Zuid.
1

Fietspad Parnassusweg twee dagen eerder dicht

De werkzaamheden die we uitvoeren boven de Parnassusweg hebben meer impact op weggebruikers dan gedacht. Voor de veiligheid sluiten we het fiets- en voetpad al af vanaf donderdag 11 juli 2024, in plaats van zaterdag 13 juli.
2

7-weekse monsterklus boven Parnassusweg

Op 6 juli 2024 begon een grote operatie boven de Parnassusweg. We slopen een deel van een bestaand metroviaduct, om vervolgens een heel nieuw viaduct terug te bouwen. Een monsterklus, waar we 24 uur per dag en 7 dagen per week aan doorwerken.
14

Een metrospoor verhogen, hoe doe je dat?

Vanaf zaterdag 6 juli 2024 werken we 7 weken lang 24 uur per dag in en rondom station Amsterdam Zuid. We verhogen in die periode onder andere het spoor en perron van de metrolijnen 50 en 51 richting Isolatorweg. Hoe gaat dat in zijn werk?
6

Afsluiting Parnassusweg en stationsingang Zuidplein

Vanwege de vernieuwing van Station Amsterdam Zuid gaat de noordelijke stationsentree (Zuidplein) deze zomer drie keer op slot. De Parnassusweg wordt een week lang (deels) afgesloten. En er is meer hinder rond het station.
3

Maak live kennis met ons werk deze zomer

Voor Zuidasdok betekent zomer geen vakantie, maar hard werken. Wilt u live meemaken wat we allemaal doen? Loop dan mee met een van de wandelingen langs het werk. Kom langs in onze ‘pipowagen’. Of schrijf u snel in voor een zeer speciaal inkijkje.

Projecten Zuidasdok

Lees meer

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten