skip to main content
Over ons

Over ons

Amsterdam Zuidas is de werknaam van twee organisaties: Zuidas en Zuidasdok. Zuidas is een afdeling van de gemeente Amsterdam. Zuidasdok is een projectorganisatie van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam. Samen treden we naar buiten onder de naam Amsterdam Zuidas. In nauwe samenwerking bouwen we aan de stadswijk Zuidas en aan de bereikbaarheid van zowel Zuidas als de noordelijke Randstad.

Zuidas

De gemeentelijke organisatie Zuidas is verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het gebied Zuidas. De opdracht van de Amsterdamse gemeenteraad is een gemengde stadswijk te ontwikkelen, met een uniek karakter. Deze opdracht ligt onder meer vast in de Visie Zuidas 2016 (PDF).

Dankzij de strategische ligging, dicht bij Schiphol en bij de Amsterdamse binnenstad, trekt het gebied nationale en internationale bedrijven en instellingen. Daarnaast komen er steeds meer mensen wonen. Deze ontwikkelingen dragen bij aan het voorzieningenniveau. Zuidas wordt steeds levendiger. Zuidas is nog niet af, integendeel. De komende jaren wordt volop gebouwd.

Zuidasdok

In het gebied vindt de grootste bouwoperatie uit zijn geschiedenis plaats: Zuidasdok. Dit infrastructuurproject in het hart van Zuidas brengt de A10 ondergronds en verbreedt de rijksweg van vier naar zes rijstroken. Boven de grond komt een compleet nieuw station Amsterdam Zuid, een OV-terminal en nieuw ingericht, groen stationsgebied.