Over ons

Deze website is van twee organisaties: Zuidas en Zuidasdok. Zuidas is een afdeling van de gemeente Amsterdam. Zuidasdok is een projectorganisatie van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam. Samen zijn we Amsterdam Zuidas. Door nauwe samenwerking bouwen we aan de stadswijk Zuidas en aan de bereikbaarheid van zowel Zuidas als de noordelijke Randstad.

Zuidas

De gemeentelijke organisatie Zuidas is verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het gebied Zuidas. De opdracht van de Amsterdamse gemeenteraad is een gemengde stadswijk te ontwikkelen, met een uniek karakter. Deze opdracht ligt onder meer vast in de Visie Zuidas 2016.

Dankzij de strategische ligging, dicht bij Schiphol en bij de Amsterdamse binnenstad, trekt het gebied nationale en internationale bedrijven en instellingen. Daarnaast komen er steeds meer mensen wonen. Deze ontwikkelingen dragen bij aan het voorzieningenniveau. Zuidas wordt steeds levendiger. Zuidas is nog niet af, integendeel. De komende jaren wordt nog volop gebouwd.

Artist impression Zuidasdok
Foto: ZuidPlus

Zuidasdok

Daarbij komt dat in 2019 de grootste bouwoperatie uit de geschiedenis van het gebied van start gaat: Zuidasdok. Dit infrastructuurproject in het hart van Zuidas brengt de A10 ondergronds en verbreedt de rijksweg van vier naar zes rijstroken. Boven de grond komt een compleet nieuw station Amsterdam Zuid, een terminal voor al het openbaar vervoer en een geheel nieuw ingericht, groen stationsgebied.

Impressie project Zuidasdok

Reacties

Vond u dit artikel nuttig?

%Nuttig
van de mensen vonden dit nuttig.

Geef uw mening

Hou me op de hoogte van reacties op dit artikel

'
9 december 2018 | 15:16

arie van eldik

dit word een prachtig gebied wonen en werken en goed bereikbaar

Schrijf een reactie
+1
'
11 oktober 2018 | 11:47

r vd paverd

Als dit werkelijk het nieuwe station wordt: net zo open als nu. tochtig en winderig heb er 2x longontsteking opgelopen… oogt wel mooi.

Schrijf een reactie
1
+1