skip to main content
Gratis én snel van Noord naar Zuid

In september, oktober of november parkeert u gratis op de P+R Noord en stapt dan op de Noord/Zuidlijn, die u in 15 minuten naar Zuid brengt. Niet meer vaststaan op de ring, maar comfortabel doorrijden. Wees er op tijd bij want het aantal plekken is beperkt!

Kwartiertje rijden

Het startpunt van de Noord/Zuidlijn heeft een volledig nieuwe P+R, een nieuw regionaal busstation en een fietsenstalling. Vanaf station Noord bent u in vijf minuten in het centrum en binnen een kwartier bij RAI en station Amsterdam Zuid.

Bereikbaarheid Zuidas

Om u kennis te laten maken met de voordelen van P+R en de nieuwe metroverbinding biedt het GVB een Zuidaspas, Hello Zuidas een maand lang gratis met de metro, en Zuidasdok een maand gratis parkeren op P+R Noord. Met dit aanbod onderzoeken Hello Zuidas en Zuidasdok of de nieuwe metro in combinatie met de nieuwe parkeerfaciliteit bijdraagt aan de bereikbaarheid van Zuidas. Dat is van groot belang als volgend jaar de werkzaamheden voor Zuidasdok starten.

Hoe het werkt

Geef via servicepoint@hellozuidas.com door in welke maand u wilt meedoen. U ontvangt een Zuidaspas. Neem vanaf de A10 afrit S116 en parkeer uw auto op P+R Noord. Reis vanaf het beginpunt van de Noord/Zuidlijn, direct ernaast gelegen, in nog geen 15 minuten naar Zuidas. Uw collega’s hierop attenderen, is natuurlijk van harte welkom.

Fietsen?

Fietst u liever naar station Noord? Vanaf 17 september kunt u een maand lang een e-bike uitproberen. Meld u aan op lowcardiet.nl

Geef uw mening

Wim

Wat is het uurtarief parkeren bij de RAI ?

Annick | Zuidas Amsterdam

Beste Wim, het uurtarief bij de RAI staat op hun website. https://www.rai.nl/bereikbaarheid/parkeren/

saskia blaas

Wat bedoel je Menno? Parkeren buiten Zuidas is juist één van de doelen van deze actie. Vooral omdat we nu zo'n goede metroverbinding erbij hebben.

menno

En parkeren in Zuid wordt niet benoemd! Vreemd